Noile pliabile Samsung Galaxy Z Flip5 și Galaxy Z Fold5

Samsung Electronics lansează generația a cincea de dispozitive Galaxy pliabile: Galaxy Z Flip5 și Galaxy Z Fold5. Galaxy Z Flip5 și Galaxy Z Fold5 vor putea fi pre-comandate în anumite piețe începând cu 26 iulie, urmând ca disponibilitatea generală să înceapă pe 11 august.

Galaxy Z Flip5 are ecran frontal Flex, acum cu o dimensiune de 3,78 ori mai mare decât generația anterioară[1] și oferă mai multe opțiuni de personalizare, inclusiv cadrane digitale de ceas informative și grafice care pot fi adaptate pe seria Galaxy Watch6[2]. În plus, noua husă Flipsuit Case pentru Galaxy Z Flip5[3] oferă protecție pentru dispozitiv, având inclusă o cartelă NFC ce se poate schimba.

Cu ajutorul widget-urilor, puteți verifica vremea, controla redarea muzicii și asculta muzica preferată cu ajutorul Media Controller[4], sau puteți fi la curent cu cele mai recente actualizări globale ale piețelor financiare cu ajutorul widget-ului Google Finance. Vizualizați toate widget-urile într-o privire și comutați rapid între ele folosind degetele pentru a face zoom pe ecran și a activa astfel modul Multi Widget View. În plus, puteți verifica cu ușurință notificările și puteți accesa Setările rapide pentru Wi-Fi sau Bluetooth. Fără a deschide dispozitivul, puteți răsfoi pentru a vedea sau a returna apelurile pierdute și puteți răspunde la mesaje text în timp ce sunteți în mișcare, utilizând funcția Quick Reply cu o tastatură QWERTY completă și acces la istoricul conversațiilor.

Cu designul și forma sa recognoscibilă, Galaxy Z Flip5 oferă și cea mai versatilă experiență în materie de cameră foto pe un smartphone Samsung Galaxy. Realizați selfie-uri de înaltă calitate cu camera principală, datorită ecranului frontal mai mare. Utilizatorii pot captura fotografii uimitoare, fără a utiliza mâinile, din unghiuri creative cu ajutorul camerei Flex. Puteți revizui, ajusta tonul culorilor sau șterge imaginile prin funcția Quick View pe ecranul frontal. Atunci când fac o fotografie unui prieten, funcția Dual Preview[5] permite vizualizarea subiectului și a fotografului pe ecranul frontal, astfel încât să poată face ajustări în timp real pentru o fotografie perfectă. Utilizatorii pot obține imagini fluide în mișcare cu funcția Super Steady de stabilizare a camerei, în timp ce funcția Auto Framing[6] se asigură că nimeni nu este exclus din cadru.

Chiar și de la distanță, fotografiile sunt mai clare datorită zoom-ului digital de 10X[7].

Galaxy Z Fold5: Puterea supremă în productivitate, cu un ecran generos

Un ecran mare, imersiv și o baterie de lungă durată[8] în cel mai subțire și ușor model Fold[9] de până acum, Galaxy Z Fold5 este ușor de transportat oriunde și oferă cea mai puternică performanță în seria Galaxy Z, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Galaxy Z Fold a fost un pionier în transformarea productivității de zi cu zi prin intermediul unei experiențe robuste pe un ecran mare, evoluând de la funcționalități precum Multi Window[10] și App Continuity[11] la o gamă largă de caracteristici, inclusiv Taskbar, acțiuni de drag & drop, precum și optimizarea aplicațiilor terțe. S Pen Fold Edition[12], introdus în a treia generație Fold în 2021, a fost, de asemenea, îmbunătățit pentru a oferi o experiență superioară de scriere pe Galaxy Z Fold5.

Cu ajutorul funcționalității îmbunătățite a Taskbar-ului, pentru productivitate sporită utilizatorii pot comuta rapid între aplicațiile utilizate cel mai frecvent; până la patru aplicații recent utilizate sunt mereu la îndemână. De asemenea, funcția de drag & drop[13] cu două mâini a fost îmbunătățită pentru a spori productivitatea în timpul transferului de conținut între aplicații și ecrane. Pur și simplu, atingeți și mențineți apăsată o imagine în Samsung Gallery cu un deget și utilizați un alt deget pentru a deschide aplicația Samsung Notes pentru a plasa imaginea acolo. Prin intermediul funcționalității de pop-up ascuns[14], o aplicație poate continua să ruleze în fundal, permițând utilizatorilor să urmărească conținut video pe întregul ecran și să converseze cu prietenii într-o fereastră pop-up de pe ecran.

Noul S Pen Fold Edition, mai subțire și mai compact[15], facilitează adnotarea în timp real, în timp ce poate fi purtat confortabil în buzunar. Husa Slim S Pen[16] are aproape aceeași grosime ca o husă obișnuită pentru Fold și este disponibilă într-o varietate de stiluri și culori, astfel încât utilizatorii să își poată transporta S Pen-urile într-un mod elegant.

Ajutându-i pe utilizatori să facă mai mult în mișcare, ecranul principal de 7,6 inci[17] oferă o experiență vizuală excelentă, permitându-le utilizatorilor să se bucure de filmele preferate atât în format portret, cât și în format landscape. În plus, luminozitatea maximă a este cu peste 30% mai mare, ajungând la 1750 de niți[18], asigurând o experiență de vizualizare optimă chiar și în condiții de lumină puternică, inclusiv sub razele soarelui.

Pentru a oferi utilizatorilor o experiență captivantă de gaming pe cel mai mare ecran al unui smartphone Galaxy, platforma mobilă Snapdragon® 8 Gen 2 pentru Galaxy[19] îmbunătățește grafica și utilizează inteligența artificială pentru a permite jocuri dinamice și funcționalitate multi-joc.

Galaxy Z Flip5 și Galaxy Z Fold5 vor putea fi pre-comandate în anumite piețe începând cu 26 iulie, urmând ca disponibilitatea generală să înceapă pe 11 august. Pentru mai multe detalii privind ofertele disponibile puteți vizita http://samsung.com/ sau contacta partenerii autorizați.


[1]Comparativ cu Galaxy Z Flip4. Măsurat diagonal, ecranul frontal al Galaxy Z Flip5 are o diagonală de 3,4 inch în forma dreptunghiulară completă; zona efectivă vizibilă reprezintă aproximativ 95% din zona dreptunghiulară completă datorită colțurilor rotunjite și decupajului inferior.

[2]Seria Galaxy Watch6 se vinde separat. Disponibilitatea modelelor și culorilor poate varia în funcție de piață sau operatorul de telefonie.

[3]Accesorii vândute separat. Disponibilitatea modelelor și culorilor poate varia în funcție de piață sau operatorul de telefonie.

[4]Widget-ul Media Controller apare doar atunci când se redă muzică.

[5]Funcția Dual Preview este suportată pe dispozitivele care rulează One UI 2.1 sau o versiune ulterioară.

[6]Funcția Auto Framing este disponibilă doar în modul Video. Auto Framing trebuie activat înainte de înregistrare. Anumite rezoluții și rapoarte pot să nu fie suportate. Anumite funcții pot să nu fie disponibile atunci când Auto Framing este activat. Doar persoanele pot fi recunoscute, și există o limită în ceea ce privește numărul de persoane care pot fi recunoscute. Disponibil pe Samsung Camera, BlueJeans, Google Duo, Meta Messenger, Google Meet, Microsoft Teams, Cisco Webex Meet și Zoom. Auto-framing disponibil pe anumite obiective.

[7]Poate cauza unele deteriorări ale imaginii.

[8]Durata reală a bateriei variază în funcție de mediul de rețea, caracteristicile și aplicațiile utilizate, frecvența apelurilor și mesajelor, numărul de încărcări și mulți alți factori. Estimările sunt făcute în baza unui profil mediu de utilizare compilat de UX Connect Research. Evaluări independente realizate de UX Connect Research între 19 iunie 2023 și 29 iunie 2023 în Statele Unite, utilizând o versiune prelansată a dispozitivului în setările implicite, utilizând rețele LTE și 5G Sub6.

[9]Comparativ cu modelele anterioare Galaxy Z Fold.

[10]Anumite aplicații pot să nu ofere suport pentru funcționalitatea Multi Window sau App Pair.

[11]Anumite aplicații pot să nu ofere suport pentru funcționalitatea App Continuity.

[12]S Pen Fold Edition se vinde separat. Utilizați numai S Pen Fold Edition fabricat special pentru Galaxy Z Fold3 5G/Fold4/Fold5 sau S Pen Pro. Alte S Pen-uri sau creioane stilus pot deteriora ecranul. Galaxy Z Fold5 nu are un slot încorporat pentru S Pen. Suportul pentru S Pen este limitat la ecranul principal.

[13]Anumite aplicații pot să nu ofere suport pentru funcția de drag & drop cu două mâini.

[14]Anumite aplicații pot să nu ofere suport pentru funcționalitatea de pop-up ascuns.

[15]S Pen Fold Edition pentru Galaxy Z Fold5 măsoară 4,35 mm, comparativ cu 7,4 mm pentru Galaxy Z Fold4.

[16]S Pen Fold Edition se vinde separat. Husa Slim S Pen (include S Pen Fold Edition) se vinde separat. S Pen Fold Edition este compatibil doar cu Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Fold4 și Galaxy Z Fold3 5G.

[17]Măsurat diagonal, dimensiunea ecranului principal al Galaxy Z Fold5 este de 7,6 inch într-un dreptunghi complet și 7,4 inch luând în considerare colțurile rotunjite; zona vizibilă efectivă este mai mică din cauza colțurilor rotunjite.

[18]Ecranul Dynamic AMOLED 2X al Galaxy Z Fold5 a primit certificarea de la VDE Germany pentru 100% volum de culoare mobil în gama de culori DCI-P3, ceea ce înseamnă că imaginile nu sunt estompate și veți obține culori incredibil de vii indiferent de nivelurile diferite de luminozitate. Ecranul poate atinge o luminozitate maximă de până la 1750 de nits, îmbunătățind contrastul dintre aspectele întunecate și luminoase ale conținutului digital pentru o calitate a imaginii mai strălucitoare, cu un raport de contrast de 3.000.000:1 pentru a vă oferi o experiență mobilă mai captivantă.

[19]Performanța AP a fost îmbunătățită în comparație cu procesorul generației anterioare. Performanța reală depinde de mediul utilizatorului, software-ul și aplicațiile preinstalate și alte condiții. Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și/sau filialele sale. Snapdragon este o marcă comercială sau o marcă înregistrată a Qualcomm Incorporated. Platforma mobilă Snapdragon® 8 Gen 2 pentru Galaxy este optimizată pentru Samsung. Revendicarea de a fi cel mai rapid Snapdragon este valabilă începând cu 1 februarie 2023.