Ministrul Muncii – „În două-trei săptămâni vom începe eliberarea voucherelor pentru achiziţionarea de tehnologie asistivă”

În două-trei săptămâni vom începe eliberarea voucherelor pentru achiziţionarea de tehnologie asistivă de către persoanele cu dizabilităţi, a declarat recent, la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi (foto), citat de Agerpres.

Casa Naţională de Sănătate decontează anumite lucruri care ajută persoanele cu dizabilităţi şi nu vorbim doar de cărucioare cu rotile, putem achiziţiona ochelari mai performanţi cu cameră de luat vederi sau o proteză mai performantă. Acest proiect asigură un voucher pentru achiziţionarea de tehnologie asistivă. Avem ordin de ministru în transparenţă decizională acum, pe care îl voi da, s-au aprobat toate manualele beneficiarului, toate procedurile, s-au terminat toate discuţiile cu Comisia Europeană, deci probabil în maximum 2-3 săptămâni vom începe să eliberăm acele vouchere. Am depus acel contract de finanţare, suntem pe final. Vom anunţa public, pentru că nu vreau să îi pun pe drumuri„, precizează Marius Budăi, citat de Agerpres.