Mihai Matei (foto), CEO Essensys Software, este noul Preşedinte al ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, înlocuindu-l pe Teodor Blidăruș din 18 iunie 2020.
Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” și al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București. În anul 2005 acesta a fondat compania Essensys Software. Membru activ în Asociație încă de la aderare, Mihai Matei este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România. El reprezintă ANIS în consiliul director al Confederației Patronale Concordia, iar înainte de a ocupa poziția de președinte al Asociației, Mihai Matei a fost vicepreședinte al ANIS.
„Cred că în perioada următoare România are o oportunitate unică de a începe o reală transformare digitală la nivelul serviciilor și instituțiilor publice. Promovarea ideilor și proiectelor noastre privind digitalizarea și modernizarea serviciilor publice va fi o prioritate în mandatul meu, alături de atragerea de noi membri în cadrul ANIS. O altă prioritate a mandatului meu va fi consolidarea și dezvoltarea relației bune pe care o avem cu Confederația Patronală Concordia”, a declarat Mihai Matei, Președinte ANIS.
În cadrul noului consiliu director al ANIS poziția de vicepreședinte este deținută de Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec, iar membrii consiliului director sunt: Cătălina Dodu – Country Manager, Atos IT Solutions and Services, Bogdan Florea – CEO, Connections Consult, Daniel Ilinca – CEO, Softbinator Technologies, Ion Moldoveanu – Vicepreşedinte, Technology Management, Deutsche Bank, Radu Postolache – General Manager, Qualysoft Information Technology, Oleg Roibu – Legal & Public Policy Director, eMAG și Daniel Rusen – Director Marketing & Operațiuni, Microsoft România.
ANIS a fost înființată în anul 1998 şi are peste 130 de membri.În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Companiile membre ANIS cumulează peste 38.000 de angajați. Veniturile anuale cumulate ale membrilor sunt de peste 2,5 miliarde de euro (cifră de afaceri).