Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Marilena IONAŞCU, Microsoft @ EDU Invest 2023: În România credem în puterea parteneriatului public-privat și în proiecte de educație, iar la nivel global Microsoft a lansat în plină pandemie Global Skilling Initiative, un program de educare și reeducare în competențe digitale a 25 milioane de persoane.

Marilena IONAȘCU, Education Director, Microsoft România @ Conferința EDU Invest 2023 – Transformarea Digitală în Educație, Learning & HR, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 22 februarie 2023.

Noi credem foarte mult în parteneriatul public – privat. Astăzi vorbim de dezvoltarea unor cunoștințe avansate și vorbim și de faptul că certificarea, însușirea unor competențe tehnice reprezintă un avantaj competitiv, atât pentru individ, care poate accesa locuri de muncă mai bine plătite, cât și pentru angajator.

Companiile care investesc în cursuri de perfecționare profesională, în programe de training, au rata profitului cu 24% mai mare, sunt studii în acest sens, care demonstrează acest fapt.

Competențele digitale le permit atât companiilor, cât și angajaților acestora să valorifice beneficiile aduse de tehnologie, să amplifice procesul de digitalizare, să devină mai productivi ca urmare a optimizării activităților. În momentul în care ai un angajat mai bine pregătit, nu doar el este mai fericit, ci și compania, care devine mai profitabilă, iar profitul se întoarce în companie și salariații acesteia vor primi salarii mai mari, bonusuri.

Conferinţa LIVE (Intervenţia dnei. Marilena IONAŞCU – min. 16:33 şi 2:21.30)

O certificare în domeniul IT are o valabilitate de 5 ani, dar, în practică, cunoștințele în domeniul IT trebuie reîmprospătate o dată la 1 sau 2 ani, pentru a ține pasul cu tehnologia. Procesul de certificare și, mai ales, recertificare devine din ce în ce mai important atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Sunt multe lucruri care avansează în zona asta.

Vreau să vă povestesc despre o inițiativă pe care Microsoft a lansat-o chiar în momentul pandemiei, care a fost determinată de pandemie. Se numește Global Skilling Initiative, acest program a fost lansat acum 2 ani și scopul Microsoft a fost să susțină procesul de educare și reeducare a 25 milioane de persoane din întreaga lume, în direcția obținerii de competențe digitale.

La aproximativ un an de la lansare, peste 30 milioane de persoane din 249 de țări au participat la acest program de training.

Atât la nivel global, cât și în România asistăm la o creștere de 10 ori a interesului pentru învățare și dezvoltare a capabilităților digitale necesare în perioada următoare. Perfecționarea competențelor este o prioritate pentru foarte multe persoane.

Programul  Global Skilling Initiative oferă acces la trei platforme de e-learning. Pe cele trei platforme sunt disponibile o gamă largă de cursuri de la software development la project management.

Pe Microsoft Learn, toate cursurile sunt gratuite. Pe Linkedin Learning au fost selectate cursuri pentru 10 roluri care vor fi cerute pe termen mediu, cum ar fi project management, administrator IT, digital marketing, analist de date și altele. Aceste 10 cursuri sunt puse gratuit la dispoziția tuturor.

De ce are Microsoft inițiative în acest domeniu? Succesul nostru ca și companie depinde foarte mult de ecosistemul întreg de IT. De exemplu, modul de organizare al Microsoft în toată lumea este prin parteneri.

Fără acești parteneri și fără investițiile în dezvoltarea rețelelor de parteneri, succesul Microsoft nu poate scala soluțiile.

În viitorul apropiat, 70% din companii de la nivel global vor fi companii de tehnologie.

În trecut, forța de muncă IT era necesară doar în companiile IT, dar dinamica afacerilor și trecerea masivă la digital face ca necesarul de specialiști IT să apară și la companii care anterior nu aveau nevoie de astfel de specialiști.

În România, Microsoft are parteneriate cu numeroase unități de învățământ, avem cursuri acreditate atât pentru profesori, unde este o nevoie foarte mare, cât și pentru elevi și studenți. Peste 3.000 de profesori au trecut prin aceste cursuri, iar jumătate și-au luat certificarea.

Aș vrea să punctez că, în contextul actual, competențele de securitate cibernetică sunt foarte căutate, se manifestă o cerere foarte mare la nivel global. Spre această zonă pot fi ghidații elevii și studenții pentru viitoare cariere în acest domeniu. În SUA, și cu siguranță și pe alte piețe, se manifestă un mare gap între cererea și oferta de specialiști.

Referitor la România, noi considerăm că o modalitate foarte importantă prin care mediul privat se poate implica în rezolvarea provocării transformării digitale în educație este reprezentată de parteneriatele cu instituțiile de învățământ. Aceste parteneriate ar trebui să se deruleze în două direcții, respectiv instruirea elevilor și studenților, pentru a pregăti acel pool de viitori specialiști IT de care e atât de mare nevoie, și instruirea cadrelor didactice.

TEASER