Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

Marian VELICU @ GALA 30 de ani de Internet .RO: Vodafone, care tocmai cumpărase Connex în martie 2005 a obţinut licența 3G în aceeaşi lună, iar imediat, pe 15 aprilie, spre surpriza Orange, a lansat serviciile 3G, cel mai important pas care a condus la penetrarea rapidă a internetului în România, la nivel de masă, telefonul mobil devenind astfel primul instrument care a permis multor utilizatori să acceseze internetul

Marian VELICU @ Gala Campionilor Internet – 30 de ani de Internet în România, organizată de Digital Transformation Council, în parteneriat cu Camera de Camera de Comerţ şi Industrie a României, alături de Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV, la Palatul CCIR, pe 17 mai, cu prilejul Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

În 1999, pentru că toată lumea vorbea de conectivitate prin dial-up, Connex s-a gândit să ofere clienților de telefonie mobilă ceea ce își doreau foarte mult, respectiv acces la internet. Din păcate, la acea vreme se putea face numai prin dial-up și aşa am lansat XNet, care a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii de internet prin dial-up. După un an de zile, XNet a ajuns la 100.000 de utilizatori, devenind principalul furnizor de acces la internet pe piața de telecomunicații din România.

Această situație nu a fost pe placul celorlalți competitori pentru că ceea ce am făcut noi atunci a fost să popularizăm accesul la internet. Utilizatorii noștri nu plăteau abonament. Practic, Connex acoperea toate costurile acestui abonament.

Acesta a fost pasul important care a condus la penetrarea accesului la internet în România, nu am fost singuri în acest proces, au ajutat și ceilalți competitori.

Cred că un pas important pentru dezvoltarea internetului și a transmisiilor de date în România a reprezentant ceea ce a însemnat trecerea Connex de la un furnizor de servicii de telefonie mobilă la un furnizor complet de servicii de telecomunicații, moment în care noi ne-am decis să intrăm pe piața de furnizare de date și internet către companii.

Dificultatea era cum conectăm clienții. Nu existau decât soluțiile de la Romtelecom, care nu dorea să ne pună la dispoziție conexiuni ADSL la un preț competitiv pentru a oferi mai departe clienților noștri servicii la un preț adecvat. 

Din acest motiv, am făcut un pas important pe piața de telecomunicații din România, fiind primii care am accesat licențe punct-multipunct și astfel am reușit să conectăm clienții independent de rețeaua Romtelecom și să oferim viteze de acces la internet de mare viteză.

A urmat licențierea 3G, pe fondul dorinței guvernanților de a încasa bani frumoși din vânzarea spectrului, așteptările fiind de ordinul sutelor de milioane de euro sau chiar miliarde de euro, cum s-a întâmplat în vestul Europei. 

Am fost pe partea cealaltă a baricadei și a trebuit să conving reprezentanții statului că România are nevoie mai mare de o dezvoltare a serviciilor de acces la internet și a tehnologiei și că, dacă operatorii vor plăti acele taxe, practic va fi o piedică semnificativă în dezvoltarea ulterioară a rețelelor.

Șansa a fost că, pe lângă argumentele prezentate, am avut și interlocutorul care m-a ascultat și care a înțeles că este șansa României să aibă o rețea 3G. Astfel, ministrul Dan Nica, în urma discuțiilor din cadrul Guvernului, a luat decizia ca nivelul taxelor să fie mult mai modic, undeva la 50 milioane de euro, dar cu angajamentul că vom lansa rapid servicii 3G.

Angajamentul a fost transpus în realitate. Licența 3G am luat-o în martie și pe 15 aprilie 2005, în același an, spre surpriza Orange, am lansat serviciile 3G.

Acesta a fost pasul cel mai important care a condus la penetrarea în ritm rapid a internetului. Să ne aducem aminte că la vremea respectivă laptopurile erau scumpe, PC-urile nu penetraseră peste tot, și atunci telefonul a devenit primul instrument care a permis multor utilizatori să acceseze internetul.

Am avut șansa să lucrez într-un colectiv de oameni care m-a ajutat și să am alături de mine investitorii care au pus bazele companiei Connex. Este foarte dificil într-o corporație mare, care este pe o creștere exponențială pe principalul segment de business, s-o convingi să se mai ducă și către altceva. La acea vreme, se spunea că rețelele fixe sunt perimate, că nu mai are rost să investim în rețele fixe, dar decizia de atunci a contat foarte mult în hotărârea Vodafone de a cumpăra Connex. Pentru ei, era o situaţie inedită să existe un operator pe o piață est-europeană care oferă tot pachetul de servicii de telecomunicații.

Premiul acordat lui Marian VELICU la GALA Campionilor Internet – 30 de ani de Internet în România