MAI semnează cu CSR un acord pe 4 ani pentru 40.000 de staţii radio TETRA Motorola

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, distribuitorul oficial al produselor Motorola Solutions în România, pentru aproximativ 40.000 de stații radio TETRA. Ca parte a acordului-cadru, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și alte structuri subordonate pot comanda, pentru personalul din prima linie, noi terminale radio portabile și pentru mașină. Acordul vizează achiziția de stații radio TETRA, în vederea înlocuirii și extinderii flotei de stații radio a instituțiilor subordonate care gestionează situații de urgență.

Stațiile radio portabile MTP3550 TETRA și stațiile radio mobile MTM5400 TETRA sunt optimizate pentru organizațiile însărcinate cu siguranța publică, având autonomie crescută a acumulatorului și criptare end-to-end.

Soluțiile de ultimă generație permit agenților însărcinați cu siguranța publică, care acționează în prima linie, să comunice eficient. Stațiile radio TETRA și soluțiile video portabile sunt componente cheie ale ecosistemului de tehnologii Motorola Solutions pentru misiuni critice, care împreună oferă poliției o capacitate sporită de a proteja personalul din prima linie și pe cetățeni”, precizat Michael Kaae, vicepreședinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.

Motorola Solutions este furnizor, de peste 25 de ani, pentru organizațiile însărcinate cu siguranța publică din România, oferind soluții de comunicații esențiale, inclusiv echipamente de infrastructură radio și servicii. Inspectoratul General al Poliției Române a semnat, în acest an, un contract prin care Motorola Solutions a livrat 12.000 de camere portabile.