AROBS pregăteşte listarea la Bursă şi atrage 74,2 milioane de lei de la investitori, cel mai mare plasament privat din istoria AeRO

Compania românească AROBS Transilvania Software IT, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, atrage 74,2 de milioane de lei de la investitori, anunţând că acesta este cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO.

Voicu Oprean consideră că „contextul în care ne aflăm astăzi este unul benefic pentru companie și pentru investitorii noștri. În următoarea perioadă ne vom axa pe identificarea de companii din domeniul IT pe care să le includem în Grupul AROBS prin tranzacții de tip M&A, precum și pe creșterea afacerilor noastre la nivel național și internațional.” Compania are în vedere listarea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București în următoarele săptămâni. În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 15 octombrie, un total de 54.697.494 acțiuni, respectiv 12% din capitalul social curent al companiei, au fost vândute la un preț de 1,357 lei pe acțiune. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 investitori instituționali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 milioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acțiunilor este de 35,4%, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

AROBS Transilvania Software desfăşoară proiecte în industrii precum automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, Fintech și Enterprise. Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet, TrueHR și SoftManager CRM+. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică și TMS.

 „BRK Financial Group intermediază cel mai mare plasament privat de acțiuni din istorie – la un multiplu de 3 ori față de următorul din ierarhie, iar AROBS, prin capitalizarea anticipată pe care o are – peste 600 milioane lei depășește de minim 3 ori, oricare altă companie listată anul acesta pe sistemul multilateral de tranzacționare al BVB.”, precizează Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

În urma plasamentului privat, structura acționariatului companiei este următoarea: Voicu Oprean, fondator și CEO deține 64% din acțiuni, 8,8% sunt acțiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan, care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deține 8,8%, managementul și angajații cheie dețin 6,4% din acțiunile AROBS, în timp ce investitorii BVB dețin 12% din acțiuni.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a avut o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei și un profit net de 40,4 milioane. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS, de 192,7 milioane de lei și EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.