iScreen, o echipă de studenţi din Târgu Mureș, câștigă Best Tech Idea Award, cu o soluţie digital tech de prevenție medicală

În finala națională a programului internațional de antreprenoriat Compania Anului 2021, organizată de ONG-ul Junior Achievement (JA), au accesat 14 echipe de studenți din 8 universități din România. Studenții s-au înscris în incubatorul educațional JA BizzFactory, unde și-au expus afacerile pilot în diverse domenii, precum: tehnologie, e-commerce, afaceri sociale, industrii creative, educație sau agricultură.

La ediția de anul acesta 12 voluntari din diferite departamente ale HP Inc. Romania au fost mentori pentru o parte dintre echipele de studenți. În luna mai a acestui an, peste 5.000 de elevi și studenți din Romania și-au creat un cont pe platforma HP LIFE, precizează oficialii companiei într-un comunicat de presă. În 2020, prin programul HP LIFE, peste 65.000 de elevi și studenți au participat la cursurile organizate în România, iar 29 de voluntari din cadrul companiei au participat la webinarii și sesiuni de mentorat pentru echipele de studenți români înscrise în competiții.

Prin programul HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs), compania HP sponsorizează unul dintre premiile acordate în finală. Anul acesta, HP a sponsorizat Best Tech Idea Award, care a fost acordat unei echipe de studenți de la ”Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Platforma iScreen are la bază un chestionar simplu pe care utilizatorul îl completează, oferind voluntar un istoric medical de familie (cu informații legate de posibile boli cronice, cum ar fi diabetul), dar și o scurtă evaluare a obiceiurilor personale (cum ar fi dieta zilnică sau programul de activități fizice). În urma completării acestui chestionar, utilizatorul va putea accesa o listă personalizată de sugestii privind testele de rutină recomandate și intervalele de timp la care ar trebui făcute. Toate acestea sunt apoi menționate în dosarul medical al pacientului, oferind profesioniștilor din domeniul medical o perspectivă mai bună asupra stării de sănătate a pacienților.

HP LIFE este un program al Fundației HP și oferă acces gratuit la 30 de cursuri de formare profesională în antreprenoriat și IT. Din 2016, programul HP LIFE a ajuns la peste 374.000 de cursanți în 198 de țări și teritorii.