Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Ion-Cristian Lișman, Viceamiral (r) STARC4SYS @ GALA Digital Transformation & AI 2024: RoNSeaCom – Integrated Communication System for Maritime Vessel – DX & AI DEFENSE AWARD

Ion-Cristian LIȘMAN, Viceamiral (r) STARC4SYS @ GALA DIGITAL TRANSFORMATION & AI 2024, organizată de Digital Transformation Council pe 9 decembrie 2024, powered by COMUNICAȚII Mobile

Compania StarC4Sys a implementat un proiect unic în zona comunicațiilor navale, realizat împreună cu Forțele Navale Române. Această inițiativă a fost rezultatul colaborării dintre o echipă experimentată de specialiști români și parteneri strategici din industria apărării, consolidând poziția companiei ca lider în integrarea tehnologică pentru securitate națională.

STARC4SYS | RoNSeaCom | Integrated Communication System for Maritime Vessel | DX & AI DEFENSE AWARD

Foto Centru: Ing. Cpt Navy (ret.) Neculai GRIGORE – Sales Affairs Senior Key Account Manager StarC4Sys și Ing. Col (ret.) Marinel MOSCALIUC – Corporate Affairs Senior Technical Director Global Government StarC4Sys
Foto: Cristi Chivu

Un parteneriat strategic pentru apărarea maritimă

StarC4Sys, un integrator ICT din sectorul apărării, și-a propus încă de la înființare să valorifice expertiza acumulată de echipa sa formată în mare parte din foști militari, pentru a derula proiecte de anvergură cu care să facă față inclusiv competitorilor internaționali. Departamentul tehnic al companiei include 28 de ingineri, dintre care 3 doctori în inginerie electrică, electronică și comunicații.

„Acest proiect este primul sistem integrat de comunicații navale care îndeplinește complet standardele NATO. Este un proiect inedit pentru Forțele Navale Române”, au declarat oficialii companiei StarC4Sys în cadrul Galei Digital Transformation & AI 2024

Proiectul a necesitat patru ani de dezvoltare, timp în care compania a concurat cu doi giganți ai industriei europene. În ciuda provocărilor, StarC4Sys a reușit să câștige contractul și să livreze primele două sisteme integrate, care au trecut cu succes testele de acceptanță.

Inovații de Top în Comunicații Navale 

Sistemul dezvoltat de StarC4Sys oferă comunicații criptate la standarde NATO între nave și este primul de acest fel implementat la Forțele Navale Române. Spre deosebire de alte soluții existente pe piață, acesta garantează performanțe superioare la un cost semnificativ mai redus. 

„Acest succes reflectă dedicarea echipei noastre și capacitatea de a depăși obstacolele, inclusiv presiunile competiției internaționale. În prezent lucrăm la alte două nave pentru care facem lucrările de instalare și punere în funcțiune. De asemenea, menționăm și alte proiecte implementate de către compania noastră, printre care cele destinate comunicațiilor troposferice, o reală alternativă, mai sigură, la comunicațiile satelitare supuse interferențelor și în special bruiajului, unul dintre potențialele atacuri din gama instrumentelor ASAT (anti-satelite weapons). În timpul testelor, sistemul a oferit o lățime de bandă garantată de 12 Mbps la peste 300 km distanță, performanțe remarcabile chiar și față de comunicațiile satelitare.” au adăugat reprezentanții companiei.

Securizarea Litoralului Mării Negre

StarC4Sys este implicată și în alte proiecte strategice, precum sistemul SCOMAR, destinat securizării litoralului Mării Negre. Echipa companiei lucrează de ani de zile pentru a integra tehnologii care să asigure siguranța comunicațiilor și monitorizarea eficientă a zonelor maritime.

Perspective și exportul soluțiilor românești

Sistemele dezvoltate de StarC4Sys nu se limitează doar la zona maritimă. Datorită conformității cu standardele NATO, acestea pot fi exportate și adaptate pentru alte piețe și aplicații terestre. Aceste soluții integrate demonstrează că expertiza românească poate concura la nivel global, oferind eficiență la costuri competitive.

StarC4Sys continuă să inoveze în sectorul apărării, dezvoltând tehnologii de comunicații care combină criptarea avansată, performanțele superioare și standardele NATO.

Prin lansarea programului „RoNSeaCom”, autoritatea contractantă și-a propus dotarea navelor de luptă ale Forțelor Navale Române cu soluții tehnice moderne care să asigure comunicații flexibile și transferul rapid, stabil și securizat de informații în mediul operațional specific în care ele operează, caracterizate prin complexitate, dinamism și provocări constante.

Pentru a îndeplini acest obiectiv, consorțiul a propus și implementat o soluție proprietară, un concept românesc, valorificând experiența vastă tehnică și operațională a personalului său de inginerie, majoritatea provenind din structurile Sistemului de Apărare Națională, Ordine Publică și Securitate Națională. Această expertiză a fost completată de know-how-ul oferit de unul dintre cei mai importanți integratori de soluții militare din lume – compania israeliană RAFAEL ADVANCED DEFENSE SYSTEMS Ltd.

Selecția componentelor pentru soluția RoNSeaCom a fost efectuată în urma unei evaluări ample și minuțioase de către Consorțiu a tehnologiilor disponibile în prezent pe piața internațională. Acest proces s-a bazat pe un dialog cuprinzător cu potențialii furnizori cu privire la modul de îndeplinire a cerințelor din specificația tehnică inclusă în documentația de atribuire.

Conceptul de integrare și implementarea efectivă a soluției pentru beneficiar s-au ocupat exclusiv de personalul Consorțiului, utilizând transfer de tehnologie și know-how. Această abordare a redus semnificativ dependența de resursele umane tehnice ale producătorilor, cu efecte pozitive clare pe întreaga durată de viață a produsului.

Principalii producători de componente RoNSeaCom sunt companii de renume pe piata internațională.
Sistemul integrat de comunicații RoNSeaCom pentru nave maritime oferă următoarele capabilități:

  • Comunicații de date și voce specifice sistemului NATO BRASS (de exemplu, Broadcast, Ship-Shore, MRL și FAB), cu capabilități ARQ implementate în timpul ultimului proces de modernizare a sistemului.
  • Comunicații de date și voce de la navă la navă, în conformitate cu standardele ARQ specificate în publicațiile NATO.
  • Comunicații și transmisii securizate și protejate prin integrarea și implementarea mecanismelor COMSEC și TRANSEC, conform recomandărilor.
  • Servicii de comunicații de voce și date cu nave din grupurile navale naționale și NATO, aderând la cele mai recente standarde aprobate de Alianță, STANAG 4691 și STANAG 4372.
  • Integrarea tuturor componentelor sistemului de comunicații pe navă pentru a asigura managementul, controlul și operarea centralizate.
  • Funcționarea echipamentelor în condiții specifice de bord, caracterizate prin mișcări de rostogolire și tanare, vibrații, umiditate, intervale specifice de temperatură și regimuri de alimentare tranziționale cauzate de comutarea între surse de energie.