Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Ioan Demeter @ Aniversarea 25 de ani de comunicații electronice în România: În prezent, pe zona 5G, au fost inițiate proiecte de machine learning și AI cu operatori din România

Ioan DEMETER – Managing Director MOBISOFT @ ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TELECOMUNICAŢIILOR ŞI A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, powered by ITU – ANIVERSARE 25 ANI DE COMUNICAȚII ELECTRONICE ÎN ROMÂNIA, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO pe 17 mai 2022 (format hibrid – Aula Candelabrelor CCIR & online).

Activitatea mea în România s-a desfășurat între anii 1997 și 2011. În anul 1996 sărbătoream câștigarea licenței GSM în birourile TIW, principalul investitor al Mobifon (Connex) și am venit în România în 1997. În 2003, au început pregătirile pentru 3G, nu doar din punct vedere tehnic, ci și din punct de vedere al licenței, al spectrului, al acoperirii orașelor. În anul 2004, Siemens și Ericsson au primit două licențe temporare 3G, implicarea a doi vendori fiind un lucru rar la vremea aceea. Cu aceste licențe temporare, Connex și Dialog au implementat și efectuat testele pentru 3G.

CONFERINŢA LIVE
Intervenţia dlui. Ioan DEMETER (min. 05.07.35)

Tehnologia 3G a permis efectuarea de transmisii TV prin videocall, iar Realitatea TV a fost pionier în acest domeniu.

Un alt proiect pe care aș vrea să-l amintesc este lansarea M-Pesa în România, primul proiect de banking pe mobil în Europa.

Vodafone Romania este primul operator telecom din țară care a testat cu succes o soluție bazată pe tehnologia NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT).

În prezent, pe zona 5G, au fost inițiate proiecte de machine learning și AI cu operatori din România.

La capitolul nerealizări sau insuccese, mă gândesc la închiderea proiectului M-PESA la doi ani de la lansare, care s-a dovedit ulterior a fi o decizie tristă pentru că, ulterior, au început să apară, să vină dinspre alți jucători aplicații similare și să câștige și să penetreze în piața respectivă. Totuși, chiar dacă au fost și insuccese, am tras învățămintele necesare.

România are o bună reputație pe zona IT. Recent, au început să fie recunoscute și capabilitățile din telco, pe fondul rezultatelor bune obținute de operatorii locali.

D.lui Ioan DEMETER i s-a decernat Premiul de Excelenţă pentru merite deosebite în dezvoltarea industriei ICT din România, cu ocazia aniversării a 25 de ani de comunicaţii electronice în românia, de Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale – 17 mai 2022, în urma votului digital a peste 1500 de profesionişti, executivi şi lideri din industriile ICT şi cele convergente, în intervalul 15 aprilie – 15 mai 2022.