Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

În România sunt 0,5 milioane de utilizatori ai sistemelor de securitate smart instalate, față de 0,3 milioane în 2021. Vânzările de sisteme smart de siguranță vor creşte cu 20% în 2022, dar piața este încă în fază incipientă

Reprezentanţii ASSA ABLOY România preconizează, pentru anul 2022, un avans de 20% al pieței locale de sisteme smart de securitate pentru segmentul rezidențial, chiar și în contextul inflației și al majorărilor de prețuri. 

Rata de penetrare a locuințelor cu sisteme smart de securitate instalate va fi de 14,2% în acest an și va ajunge la 33,5% până în 2026, conform unui studiu recent. Totuși, România rămâne mult în urmă în privinţa ratei de adopție a acestor soluții, imboldul provenind mai degrabă din dinamica pieței de construcții care integrează în noile locuințe și proiecte office astfel de sisteme.

“Ultimii 3 ani au generat creșteri vizibile pe segmentul de soluții smart pentru siguranța casei. Pe de-o parte, pandemia a adus românii în case și astfel am putut observa o preocupare mai intensă în zona de confort și siguranță, work from anywhere a consolidat atenția pentru securitatea locuinței personale, dar a și stimulat proprietarii ce își închiriază locuințele să investească în sisteme smart. În plus, conflictul din Ucraina a sporit necesitatea pentru siguranță, validată în acest caz de creșterea cererilor pe segmentul de seifuri rezidențiale, ceea ce a condus la dublarea vânzărilor”, precizează Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Românii alocă în general un buget mediu de 2.500 de lei pentru echiparea casei cu produse precum încuietori smart, camere inteligente de supraveghere, seifuri biometrice. Cu un număr de utilizatori ai sistemelor de securitate smart instalate ce va atinge 0,5 milioane în 2022 față de 0,3 milioane în 2021*, piața este încă în fază incipientă pe acest segment, determinând un grad mare de vulnerabilitate în cazul multor locuințe în ceea ce privește spargerile. Se mențin perioadele de creștere a acestor incidente, cu o prevalență mai mare în lunile de vară, când și frecvența concediilor este mai ridicată.

Casele rămân țintele preferate ale hoților față de apartamente. Pe de altă parte, apartamentele cu proprietari permanenți sunt mai puțin tangibile față de apartamentele închiriate. Punctele de acces vulnerabile pentru locuitorii unui apartament rămân ușa de la intrare, fereastra și balconul, iar pentru cei care locuiesc la casă – ușile de la anexe, gardul, intrările în grădină și garajul.

“Casa inteligentă trebuie echipată cu produsele de tip smart home Yale precum: camere video, încuietori smart, alarme și senzori, seif smart, alături de sistemele de închidere mecanice de calitate precum lacăte, cilindri cu protecție.”, a precizat Tihulcă.

Studiile arată că cele mai multe spargeri durează între 90 de secunde și 12 minute și au loc cel mai des în intervalul 10:00- 15:00, potrivit datelor Poliţiei Române, citate de oficialii ASSA ABLOY România. La nivel global, sistemele de securitate vor continua să genereze o parte semnificativă a veniturilor din această industrie și se estimează că gospodăriile vor aloca, în total, 19,4 miliarde de dolari pentru sistemele de securitate.