HMD Global – „Ne pregătim pentru o nouă etapă a telefoanelor Nokia”

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, a anunțat cinci noi terminale. Două noi smartphone-uri: Nokia 7.2, un smartphone de top cu o camera triplă de 48MP și optică ZEISS și Nokia 6.2, cu un display impresionant PureDisplay și o cameră triplă, dotată cu experiențe AI, la un preț accesibil. „Ne pregătim pentru o nouă etapă a telefoanelor Nokia, una pentru care am identificat domenii strategice de investiții pentru a contura o experiență de utilizare de înaltă calitate a smartphone-urilor Nokia pentru fanii noștri, concentrându-ne în mod special pe inovare 5G, securitate, imagine și design. Suntem mândri de accentul pe care îl punem pe securitatea telefoanelor noastre, fiind singurul brand european din categorie axat pe încredere, securitate și o experiență pură Android. Cu astfel de realizări importante, precum cea de a fi singurul brand al cărui întreg portofoliul rulează cea mai recentă versiune de Android, am introdus cele mai noi funcții Android în toate segmentele de preț. Suntem singurul brand care livrează, în mod consecvent, actualizări lunare de securitate, respectându-ne promisiunea unor telefoane sigure”, precizează Florian Seiche, CEO HMD Global.

De asemenea, portofoliul de telefoane clasice a fost extins, pentru a acoperi noi categorii de rețele și piețe. Nokia 800 Tough este primul telefon Nokia robust, produs de HMD Global, devenind etalonul Nokia în ceea ce privește durabilitatea și autonomia bateriei, cu dotări esențiale precum Google Assistant, WhatsApp, 4G și multe altele. Nokia 2720 Flip este un telefon compact, foarte ușor de folosit datorită tehnologiei AI integrate. Este telefonul ideal pentru utilizatorii care au nevoie de cât mai multă accesibilitate, sau care sunt în căutarea unui digital detox. Nu în ultimul rând, Nokia 110 este un telefon extrem de accesibil, bazat pe entertainment.

Următoarea etapă pentru telefoanele Nokia

HMD Global și-a prezentat viziunea cu privire la viitoarele generații de telefoane Nokia. În ideea că tehnologia și inovația trebuie să încurajeze societatea să progreseze – fără a exista limitări impuse de segmentele de preț – HMD Global a identificat domenii cheie de investiții pentru viitor. Aceste investiții au rolul de a consolida diferențierea telefoanelor Nokia în ceea ce privește imaginea, securitatea, design-ul, dar și inovarea în materie de materiale. De asemenea, prin introducerea beneficiilor unei noi tehnologii de rețea unui public larg, HMD Global își propune ca în 2020 să livreze o experiență 5G premium, la un preț accesibil.

Două noi smartphone-uri Android ridică nivelul segmentului mid-range al portofoliului de telefoane Nokia

Segmentul mid-range este reînnoit odată cu lansarea a două noi smartphone-uri Nokia – Nokia 7.2 și Nokia 6.2 – ambele modele oferind experiențe de top în ceea ce privește afișajul și imaginea. Mai mult, atât Nokia 7.2 cât și Nokia 6.2 reprezintă un progres substanțial în materie de măiestrie și materiale, introducând un design premium, nordic, în acest segment.

Portofoliul nostru mid-range a fost mereu apreciat pentru că depășește așteptările utilizatorilor. Atât Nokia 7.2, cât și Nokia 6.2 se bazează pe aceeași filosofie, de a oferi experiențe premium, la un preț avantajos. De la camera triplă de 48MP cu optică ZEISS a Nokia 7.2 la cel mai bun PureDisplay, smartphone-urile Nokia 7.2 și Nokia 6.2 oferă cele mai bune experiențe fanilor Nokia. Ambele smartphone-uri dispun de o autonomie a bateriei de două zile și au un design specific culturii nordice, din materiale high-tech. Mai mult, Nokia 7.2 și Nokia 6.2 sunt pregătite pentru Android 10, iar experiența sistemului de operare se va îmbunătăți constant”, precizeazăt Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.

Nokia 7.2 – un nou nivel al segmentului mid-range

Nokia 7.2 dispune de o cameră triplă de 48MP, cu tehnologie Quad Pixel și Optică ZEISS. Cu o suită de experiențe exclusive în materie de imagine, în premieră, noul Nokia 7.2 continuă filosofia telefoanelor Nokia, de a oferi tehnologii și funcții unice de imagine. Pentru prima oară, modul pro-bokeh specific unui DSLR este integrat pe un smartphone. De asemenea, Nokia 7.2 dispune de stilul bokeh ZEISS în modul portret, pentru fotografii uluitoare și imagini de o calitate superioară, în orice perioadă a zilei.

Stilurile bokeh redau modul în care legendarele lentile ZEISS crează impactul vizual puternic și efectul specific de blur. Nokia 7.1 le oferă utilizatorilor libertate de creație și le permite să folosească efectul de blur atât în prim plan, cât și în fundal, pentru a imita efectul optic bokeh natural.

De asemenea, Nokia 7.2 dispune de caracteristici avansate de imagine în condiții de luminozitate redusă și night mode, cu ajutorul tehnologiei AI low-light image fusion și al camerei principale extrem de sensibile de 48MP. Pornind de la punctele forte ale predecesorului său, Nokia 7.2 îmbină o autonomie a bateriei de două zile, tehnologia uluitoare PureDisplay cu HDR mereu activat și design-ul nordic atemporal, pentru a redefini așteptările fanilor Nokia cu privire la acest segment.

Nokia 6.2 – display impresionant și cameră triplă avansată

Fiind primul din seria 6 de smartphone-uri Nokia care dispune de o camera triplă și tehnologie PureDisplay, Nokia 6.2 oferă fanilor experiențe vizuale uluitoare și caracteristici avansate de imagine, într-un pachet accesibil.

Nokia 6.2 introduce funcția HDR mereu activă unui nou segment de smartphone-uri, alături de tehnologia PureDisplay susținută de un procesor vizual dedicat, ce conferă până la un miliard de tonuri de culoare.

Cu o combinație de funcții AI și un senzor puternic al camerei triple, Nokia 6.2 oferă utilizatorilor posibilitatea de a captura fotografii detaliate, portrete bokeh și fotografii impresionante cu unghi-larg. Mai mult, prin autonomia bateriei de până la două zile, utilizatorii vor putea sa se bucure mai mult de activitățile care le fac plăcere, fără a se îngrijora cu privire la baterie.

Nokia 6.2 respectă cultura nordică, îmbinând măiestria desăvârșită cu materiale vârf de gamă, pentru a oferi un finisaj unic, fără cusur.

Extinderea segmentului de telefoane clasice pentru a răspunde nevoilor specifice ale utilizatorilor

Din poziția de lideri ai segmentului telefoanelor clasice, continuăm să inovăm în materie de design, factor de formă și funcționalitate, pentru a ne asigura că răspundem diverselor nevoi ale utilizatorilor noștri. Noile noastre telefoane clasice extind portofoliul pentru a atinge o mai mare audiență, oferind acces la cele mai recente funcții și rețele, într-o manieră fiabilă, specifică telefoanelor Nokia. Astăzi ne bucurăm să introducem cel mai robust telefon Nokia, Nokia 800 Tough. Este telefonul ideal pentru cei cu spirit de aventură sau cei din domeniul construcțiilor. Nokia 2720 Flip completează familia telefoanelor originale și reprezintă un echilibru între nevoile în materie de accesibilitate ale utilizatorilor și digital detox. Nu în ultimul rând, Nokia 110, telefonul care are la bază conceptul de entertainment, introduce conectivitatea către utilizatorii novice ai telefoanelor clasice”, precizează Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Nokia 800 Tough – etalonul durabilității și al autonomiei bateriei

Alăturându-se portofoliului de telefoane clasice, Nokia 800 Tough este primul telefon Nokia robust, produs de HMD Global, introducând un nou nivel de durabilitate fanilor Nokia din întreaga lume.

Nokia 800 Tough nu este rezistent doar la apă și praf, ci și la șocuri. Mai mult, telefonul a fost creat astfel încât să reziste temperaturilor extreme, fiind partenerul ideal în domeniul construcțiilor sau în timpul călătoriilor aventuroase.

De asemenea, dispune de cele mai recente funcții, pe care în mod normal un utilizator le-ar putea găsi pe un telefon modern, funcții precum Google Assistant, aplicații populare precum WhatsApp și Facebook, conectivitate 4G și multe altele.


Prin Nokia 800 Tough, HMD Global atinge noi segmente de clienți precum cei B2B sau corporate, în rândul cărora terminalele durabile sunt foarte căutate, dar și utilizatori pentru care un telefon fiabil este important în aventurile outdoor.

Nokia 2720 Flip – acum cu 4G

Nokia 2720 Flip este un telefon flip clasic, reinventat pentru utilizatorii din ziua de azi – compact și tactil, transformat din punct de vedere al utilizării, datorită tehnologiei integrate AI. Nokia 2720 are un design flip deja familiar și îmbină simplitatea cu fiabilitatea, într-un terminal durabil.

Caracteristicile moderne precum WhatsApp și Facebook asigură utilizatorii că vor fi mereu conectați. Mai mult, prin Google Assistant la apăsarea unui buton, utilizatorii pot realiza mai multe operațiuni, doar prin intermediul comenzilor vocale. Iar în cazul situațiilor neprevăzute, Nokia 2720 Flip dispune de un buton de urgență și de un meniu ICE (In Case of Emergency) – fiind astfel telefonul perfect pentru cei dragi. Nokia 2720 Flip nu este doar telefonul perfect pentru un digital detox, ci și potrivit pentru persoanele dragi, care au nevoie de mai multă accesibilitate.

Nokia 110 – entertainment într-un terminal de mici dimensiuni

Nokia 110 completează portofoliul telefoanelor clasice, fiind un terminal care dispune de o suită de funcții de divertisment, precum MP3 player, cameră și radio FM. Nokia 110 vine cu jocurile preferate ale utilizatorilor, precum clasicul Snake și o baterie care permite utilizatorului să realizeze apeluri telefonice de dimineață până seara, cu o singură încărcare. Nokia 110 continuă formula de succes a Nokia 105, însă include și o cameră, muzică și jocuri, pentru a oferi și mai mult divertisment, la un preț similar.

True Wireless Nokia Power Earbuds

Având la bază succesul căștilor Nokia True Wireless Earbuds, HMD Global introduce noile căști True Wireless Nokia Power Earbuds, cel mai nou membru al familiei True Wireless Earbuds. Noile căști earbuds wireless au fost create să reziste mai mult, cu ajutorul carcasei de încărcare portabile, fiind capabile să se reîncarce de 30 de ori, redând în total până la 150 de ore de playback.

Noile True Wireless Nokia Power Earbuds dispun de o înaltă calitate audio, datorită conductorilor de Grafen de 6mm. De asemenea, acestea sunt rezistente la apă, la o adâncime de 1 metru, până la 30 de minute, având IPX7. Acestea pot fi conectate ușor la smartphone-ul Nokia, datorită compatibilității universale Bluetooth® 5.0. Mai mult, căștile dispun de Google Assistant și pot fi folosite cu ajutorul comenzilor vocale, fiind așadar un accesoriu versatil, ce poate fi folosit zilnic.

Disponibilitate și preț:

• Nokia 7.2 va fi disponibil în România începând prima parte a lunii octombrie, în culorile Cyan Green si Charcoal, cu varianta de memorie 6GB/128GB, la prețul recomandat de 1.499 RON

• Nokia 6.2 va fi disponibil în România începând cu a doua parte a lunii octombrie, în culorile Ceramic Black și Ice, cu varianta de memorie 4GB/64GB, la prețul recomandat de 1.149 RON

• Nokia 800 Tough va fi disponibil în România începând cu a doua parte a lunii octombrie, în culoarea Black Steel la prețul recomandat de 549 RON

• Nokia 2720 Flip va fi disponibil în România începând cu a doua parte a lunii octombrie, în culoarea Black la prețul recomandat de 449 RON

• Nokia 110 va fi disponibil în România începând cu a doua parte a lunii octombrie, în culorile Ocean Blue, Black and Pink, la prețul recomandat de 119 RON

• Căștile Nokia Power Earbuds vor fi disponibile în România începând cu a doua parte a lunii octombrie, în culorile Charcoal Black și Light Grey, la prețul recomandat de 399 RON