GALA LADIES 4TECH 2021: Diana DAVID, SAP – Vrem să ajungem la o pondere de 33% a femeilor în zona managerială până la finele anului 2022, de la 27% cât are SAP în prezent

Josephin GALLA, Managing Director SEE SAP, a primit
Premiul LADY IN TECH CHAMPION, la GALA LADIES 4TECH 2021

Diana DAVID, Sales Manager Public Sector – SAP România, la GALA LADIES 4TECH 2021

Diana DAVID @ GALA “LADIES 4TECH” 2021, prima ediţie a Galei virtuale a Excelenţelor feminine în Ştiinţă, Tehnologie şi Leadership organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV pe 26 martie 2021, în prezenţa Excelenţelor sale Ambasadoarele României la UE şi UNESCO, doamnele Luminiţa Odobescu şi Simona-Mirela Miculescu, care au deschis lucrările Galei cu două intervenţii live de la Paris şi Bruxelles. GALA a fost moderată de către Ion Vaciu, Preşedinte Digital Transformation Council şi Roxana Onea, Redactor şef Revista COMUNICAŢII Mobile. Premiile GALEI LADIES 4TECH au fost acordate în urma consultării a peste 5000 de cititori şi specialişti ai portalului www.comunic.ro şi din ecosistemul social networks (LinkedIn, Twitter, Facebook).

„SAP este lider mondial pe zona de soluții de software și are ca strategie livrarea către clienți a unei companii inteligente prin intermediul acestor soluții.

Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o cultură incluzivă care să ajute oamenii /salariații să muncească la capacitate maximă.

După cum știți, studiile arată că o forță de muncă sănătoasă în cadrul unei organizații cu o cultură foarte bine pusă la punct a forței de muncă și a experienței pe care o livrează acestora conduce, în final, la un engagement mai mare din partea salariaților şi o mai bună înțelegere a clienților către care se vor livra soluțiile finale.

Există trei elemente cheie în viziunea SAP, respectiv diversitatea de gen, care accelerează rezultatele de business, diversitatea multinațională, care ne ajută să consolidăm și să creștem produsele pe care livrăm, precum și diversitatea forței de muncă.

SAP are peste 27% femei în zona de management, iar la nivel de salariați femeile au o pondere de 33%, obiectivul fiind ca până la finele anului 2022 să ajungem la 33% femei în zona managerială.

La nivelul SAP există o rețea de networking – SAP Business Netowork – condusă de angajați, al cărei scop este sprijinirea femeilor care își doresc să avanseze în cariera profesională.

Și în zona educațională SAP are în derulare o serie de programe, unele dintre ele fiind foarte regionale. De asemenea, ne implicăm alături de un ONG în familiarizarea profesorilor cu tehnologia, pentru a le fi lor ușor să predea elevilor și studenților.”