Frost Radar: Ericsson este lider global pe piața infrastructurii de rețea 5G

În anul 2021, pentru al doilea an consecutiv, compania Ericsson a fost desemnată lider global pe piața infrastructurii de rețea 5G, în raportul Frost Radar, care cuprinde rețelele de acces radio 5G (RAN), rețele de transport și rețele de bază (core).

Raportul analizează evoluția celor mai importanți actori din industrie, companii care se remarcă fie ca lideri generali de piață, fie ca lideri într-un segment de piață sau lideri de opinie în anumite segmente de piață.

Pe lângă acordurile comerciale *5G deja anunțate, numărul de clienți din portofoliul Ericsson care ar urma să treacă la 5G în următorii ani este semnificativ.

Cele 108** rețele 5G live,  care utilizează produsele și soluțiile Ericsson din  48 de țări, reprezintă cel mai înalt standard pe care Frost & Sullivan l-a raportat public și, în același timp, un element important care a stat la baza raportului citat.

Având ca obiectiv principal piața furnizorilor de servicii de comunicații (CSP), portofoliul 5G al Ericsson include toate domeniile infrastructurii de rețea 5G, generațiile anterioare de infrastructură de rețea, precum și rețelele private.

Portofoliul de infrastructură de rețea 5G al Ericsson cuprinde 5G RAN, dual-mode 5G Core și 5G Transport care abordează toate aspectele implementării 5G – de la furnizarea de servicii cu latență scăzută și lățime de bandă mai mare, asigurând un timp de răspuns instant pentru utilizatori și pregătirea viitoare a rețelei pentru furnziorii de servicii de comunicații. Portofoliul 5G al Ericsson include, de asemenea, soluții precum Ericsson Radio System, 5G Carrier Aggregation, Ericsson Spectrum Sharing, soluții de fragmentare a rețelelor sau pentru automatizarea serviciilor și monetizarea 5G.

În luna martie a anului curent, compania Ericsson a fost desemnată lider și în raportul Gartner® Magic Quadrant™.