Eroii Internetului, program gratuit de educaţie despre securitatea online

Google lansează în România programul gratuit „Eroii Internetului”, ce poate fi accesat la adresa https://g.co/EroiiInternetului.

„Eroii Internetului” este dedicat copiiilor cu vârste școlare și părinților lor, precum și profesorilor. Include o programă despre siguranța online, dedicată profesorilor, lecții digitale ce pot fi folosite în predare și activități ce pot fi folosite în clasă. Oferă şi un un ghid al familiei, care îi poate ajuta pe părinți și copii să discute şi să învețe despre siguranța online.

Copiii învață să distribuie prudent informații – responsabilitatea comunicării online, ce ai voie să distribui și cu cine, să nu se lase păcăliți online, în principal prin a detecta ce este real și fals; cum să-și securizeze secretele (informațiile personale), conduită pe internet și cum să fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, să fie curajoși și deschiși și să întrebe un adult atunci când întâlnesc ceva suspect pe Internet. Copiii își pot testa cunoștințele astfel învățate în jocul Interland, în care trebuie să străbată Tărâmul comorii, Tărâmul Amabilității, Râul Realității și Muntele Atenției, iar după ce au trecut cu bine fiecare provocare, vor primi o diplomă. 

Programul „Eroii internetului” este gratuit pentru oricine. Mai mult, în cooperare cu diferiți parteneri, Google va organiza în toată țara seminarii și sesiuni de pregătire pentru profesori, în domeniile siguranței și securității online, protecției datelor personale și confidențialității, conduitei online și cunoștințe digitale.

Spre deosebire de alte programe de siguranță online, care pun accent pe amenințări și restricții, „Eroii Internetului” se concentrează pe educarea abilităților și aptitudinilor tinerilor, încurajându-i să facă schimbări în bine în jurul lor.”, explică Elisabeta Moraru, Country Manager Google România.