Samsung aduce în România noua gamă de televizoare QLED 4K, gama Crystal UHD și TV-urile lifestyle

Samsung Electronics Co.lansează în România noua gamă de televizoare QLED 4K, gama Crystal UHD, precum și televizoarele lifestyle, care includ două game noi pentru țara noastră – The Serif și The Frame. Varietatea de televizoare din gama premium QLED s-a extins cu 50%.

 „Ne aflăm într-o nouă eră a display-urilor inteligente, motiv pentru care am înglobat în noua gamă întreaga noastră expertiză în ceea ce privește calitatea imaginii, design-ul revoluționar și experiența audio excepțională în ceea ce înseamnă cea mai puternică gamă de televizoare lansată de Samsung până acum”, a declarat Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Samsung Electronics Romania si Bulgaria.

Tehnologia AI Upscaling utilizează Procesorul Quantum 4K prin care analizează automat conținutul, îl convertește la o rezoluție mai bună, redându-l la calitate 4K, indiferent de sursa acestuia. Tehnologia Quantum Dot oferă 100% volum de culoare, ceea ce înseamnă culori vibrante, atât în scenele întunecate, cât și în cele luminoase. Funcția Adaptive Pictureasigură o calitatea imaginii, indiferent dacă televizorul se află într-o cameră luminoasă sau întunecată. Cu ajutorul funcției Remote Access puteţi accesa conținutul de pe calculator direct pe televizor. Funcția Multi View împarte televizorul în două părți, redând simultan atât conținutul pe care îl vizionați pe televizor, cât și cel de pe telefonul mobil. În plus, prin Tap View, puteţi afișa conținutul de pe telefonul mobil pe televizor, atingând pur și simplu telefonul de televizor.

Gama QLED 4K 2020 cuprinde modelele Q60T, Q70T, Q80T, Q90T și Q95T disponibile acum în România în dimensiuni de la 43” (109cm) până la 85”.

Televizoarele din gama Crystal UHD dispun de Crystal Display, care asigură optimizarea culorilor. 4K UHD depășește rezoluția FHD având cu de 4 ori mai mulți pixeli, ceea ce înseamnă imagini mult clare și bogate în detalii.

Datorită Samsung One Remote, puteți să controlați televizorul și multe alte dispozitive cu o singură telecomandă. Aceasta controlează toate dispozitivele externe compatibile care sunt conectate prin detectare automată, fără să fie necesară o configurație suplimentară. Prin Smart Hub, aveți acces la aplicațiile, jocurile, emisiunile TV, filmele preferate, toate pe același televizor. Mai mult decât atât, puteți vizualiza orice fel de fișier, fie foto, video sau muzică, stocate pe un dispozitiv de memorie extern.

În același timp, Samsung anunță și lansarea televizoarelor lifestyle – The Serif și The Frame. Conform unui studiu la nivel european, 98% dintre mileniali declară că ar plăti pentru produse premium care se pot personaliza și astfel integra cu ușurință într-o locuință. Cele două televizoare dispun de tehnologia QLED, care se traduce prin claritatea imaginii și calitate superioară a sunetului, alături de funcțiile deja enumerate anterior: Quantum Dot, AI Upscaling, Adaptive Picture etc.

Fiind diferit de un televizor convențional, The Serif poate fi așezat oriunde în locuință. Chiar și fără suport, poate fi amplasat în orice încăpere, pe podea, pe o masă sau pe un raft. Când este oprit, afișează la alegere imagini inspirate din natură, care pot fi găsite în Ambient Mode; de asemenea, utilizatorii pot alege ca ecranul să afișeze informații despre dată sau știrile principale ale zilei. The Serif vine în două culori: Cloud White și Cotton Blue și variante de dimensiuni: 43, 49, respectiv 55 inci.

The Frame oferă volum al culorii de 100% și contrast Dual LED. Când este închis, The Frame poate fi personalizat. În loc de ecranul negru, puteţi alege orice imagine pentru fundal, un tablou sau o pictură celebră, din perioada clasică până la cea contemporană. Acestea pot fi descărcate din Art Store, care dispune de o colecție variată de opere de artă – iar casa voastră se poate transforma într-o galerie de artă.

Samsung a primit, în urma verificărilor de specialitate asigurarea din partea Underwriters Laboratories (UL), o instituție de top în domeniul siguranței științifice din SUA, că televizoarele sale QLED 4K (65Q90T) nu prezintă „risc fotobiologic la expunerea luminii LED” și certificarea pentru „siguranța ochilor” de la Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) din Germania. Samsung devine astfel prima companie din industria televizoarelor care primește certificarea de specialitate care dovedește că televizoarele sale QLED nu prezintă nici un pericol fotobiologic LED, bazat pe clasificările standardelor IEC (Comisia Internațională Electrotehnică) pentru siguranța fotobiologică și pentru protecția ochilor.

Samsung se poziţionează ca lider pentru al zecelea an consecutiv pe piața de soundbars, şi oferă o gamă nouă de soundbars din seria Q, compatibilă cu televizoarele QLED, care completează experiența similară unui cinema în propria sufragerie. Funcția Adaptive Sound vă permite să auziți vocile chiar și la volume reduse. Gama Party Audio asigură sunet bidirecțional, un bas puternic și modul Karaoke.