Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

Ericsson Mobility Report: traficul global de date mobile se va tripla în șase ani. Aproape 1 din 5 abonamente de telefonie mobilă la nivel global va avea servicii 5G, până la finele lui 2023

Ericsson estimează că, până la sfârșitul anului 2023, aproape unul din cinci abonamente de telefonie mobilă la nivel global va fi cu servicii 5G. Potrivit celei mai recente ediții a raportului Ericsson Mobility Report, această creștere se dovedește a fi una stabilă, în ciuda provocărilor economice continue și a tulburărilor geopolitice de pe unele piețe. De asemenea, raportul citat mai arată că numărul de abonamente 5G noi, deschise în 2023, este de  610 milioane – în creștere cu 63% față de 2022. Astfel, totalul lor ajunge la 1,6 miliarde la nivel global, cu aproximativ 100 de milioane mai mult decât se preconiza anterior, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

ericsson-mobility-report-november-2023

Aceasta este cea de-a 25-a ediție a Ericsson Mobility Report, iar estimările pe care le conține acoperă o perioadă care se întinde până în anul 2029. Ediția curentă a raportului confirmă că serviciile evoluate de transmisiuni de date mobile de bandă largă (eMBB) , serviciile de date care folosesc accesul la rețelele fix wireless (FWA), jocurile și serviciile bazate pe AR/VR/- sunt scenariile de utilizare preferate de consumatorii 5G.

Se preconizează că, până la finalul anului 2023, regiunea Americii de Nord va avea cea mai mare pondere a abonamentelor 5G din lume, de 61%. În 2023, creșterea numărului de abonamente 5G a fost solidă și în India și ar urma ca ponderea lor să depășească 11% în această țară, la 14 luni distanță de la lansarea rețelelor comerciale.

Până în anul 2029, numărul abonamentelor 5G la nivel global va crește cu peste 330%, de la 1,6 la 5,3 miliarde. Se estimează că acoperirea 5G va fi disponibilă pentru peste 45% din populația globală până la sfârșitul anului curent și pentru 85% până la sfârșitul anului 2029. În plus, se preconizează că America de Nord și țările din Consiliul de Cooperare al Golfului ar urma să dețină cele mai mari ponderi ale abonamentelor 5G până la sfârșitul anului 2029, de 92%, ele fiind urmate de Europa de Vest, cu o pondere de 85%.

Consumul mediu global de date pe smartphone continuă să crească. Conform raportului citat, traficul total de date mobile va crește de trei ori între sfârșitul anului 2023 și sfârșitul anului 2029, pe fondul unor factori cum ar fi îmbunătățirea capabilităților dispozitivelor sau îmbunătățirea performanțelor rețelelor implementate.

Peter Jonsson – Executive Editor, Ericsson Mobility Report, Ericsson susține că „Rata de creștere a volumului de date în rețelele mobile reflectă în mod clar pasiunea consumatorilor pentru aplicații mobile îmbunătățite pe segmentul de broadband. Această tendință se va accentua pe măsură ce tot mai mulți consumatori din întreaga lume adoptă 5G și apar noi scenarii de utilizare, declanșând o creștere suplimentară a traficului de date. Întrucât cea mai mare parte a traficului este generată în spații închise, unde oamenii își petrec de obicei cea mai mare parte a timpului, există o nevoie tot mai mare de extindere a acoperirii 5G pe segmentul mid band atât la interior, cât și la exterior, pentru a asigura o experiență 5G completă în toate locațiile”.  

Acoperirea 5G în bandă medie pentru populația globală este în prezent de peste 40%, în creștere de la 30% în 2022, determinată în principal de implementările masive în bandă medie din India, dar și de multe implementări din Europa.