Ericsson 5G RAN Slicing permite segmentarea reţelelor pentru servicii 5G personalizate

0

Ericsson lansează o soluție 5G de segmentare a rețelelor (network slicing) pentru rețelele de acces radio (RAN), prin care furnizorii de servicii de telecomunicații pot oferi servicii 5G personalizate.

Soluția Ericsson 5G RAN Slicing alocă resurse radio programate la 1 milisecundă și facilitează gestionarea multidimensională a diferitelor servicii pe segmentele de rețea. Per Narvinger, Head of Product Area Networks, în cadrul Ericsson, explică faptul că: „Soluția Ericsson 5G RAN Slicing optimizează în mod dinamic resursele radio pentru a oferi servicii de network slicing de acces radio cu o eficiență sporită a spectrului. Soluția noastră se distinge prin faptul că asigură suport pentru servicii de management și orchestrare complete, pentru o furnizare rapidă și eficientă a serviciilor. Acest lucru le oferă furnizorilor de servicii posibilitatea de a se diferenția și le garantează performanța necesară pentru monetizarea investițiilor 5G în diverse scenarii de utilizare.”

Soluția de segmentare (network slicing) susține rețele logice multiple pentru diferite tipuri de servicii, utilizând o infrastructură comună. Este un factor esențial pentru a putea valorifica oportunitățile de venituri generate de tehnologia 5G, precum calitatea video sporită, conectivitatea în interiorul unei mașini, realitatea virtuală și extinsă. Un raport Ericsson estimează că piața de consum pentru furnizorii de servicii va ajunge la 712 miliarde de dolari, până în 2030. Totodată, se estimează că piața pentru network slicing, în segmentul enterprise, va ajunge la 300 miliarde de dolari până în 2025 (date GSMA). Pe măsură ce tehnologia 5G avansează, furnizorii de servicii caută să maximizeze rentabilitatea investițiilor lor, prin adresarea unor domenii inovatoare și generatoare de venituri suplimentare: cloud gaming, fabricile inteligente și serviciile medicale inteligente. Procesul de segmentare a rețelelor (network slicing) reprezintă unul dintre cele mai importante modele de implementare a tehnologiei 5G. În prezent, compania Ericsson are angajamente globale privind serviciile 5G de network slicing pentru rețele RAN, transport, core network și orchestrare, inclusiv scenarii de utilizare pentru segmentul consumatorilor și cel industrial, cum ar fi operațiunile la distanță asistate video, AR/VR, TV/Media pentru streaming de evenimente sportive, cloud gaming, orașe inteligente și aplicații pentru industria 4.0 și siguranța publică.