Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

VIDEO Elena UNCIULEANU, Reporting Center @ Conferinţa „Transformarea Digitală Fiscală”: Recomand IMM-urilor, dar nu numai, să renunțe la aplicațiile software din anii ’90, la fișierele Excel. A trecut vremea informațiilor împrăștiate în diverse locuri, a aplicațiilor double-click, a venit vremea cloud-ului, a platformelor IT.

Elena UNCIULEANU – Fondator & CEO, Reporting Center @ Conferința Transformarea digitală fiscală a României, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 21 aprilie 2023 la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Reprezint compania Reporting Center, suntem o companie de software, un regtech, un regulatory technology, adică producem software care automatizează legislația.

De 16 ani construiesc sisteme de raportare pentru bănci, pentru instituții financiare în general, iar în urmă cu 8 ani, când am înființat Reporting Center, am lansat o platformă cu ajutorul căreia instituțiile financiare obțineau toate raportările pe care trebuiau să le transmită către autorități, adică către Banca Națională a României, către ANAF, către Ministerul Finanțelor, către Banca Centrală Europeană, către Biroul de Credite ș.a. În această platformă sunt disponibile toate raportările către autorități, adică regulatory reporting.

VIDEO

În urmă cu 18 luni, când SAF-T a fost lansat ca proiect, clienții noștri din domeniul bancar ne-au comunicat că vor fi obligați să transmită o nouă raportare, respectiv SAF-T, pe care am introdus-o în platforma noastră, am automatizat-o.

Ce înseamnă automatizare din punctul nostru de vedere? Practic, noi acoperim întregul flux, respectiv de la extragerea datelor din sistemele sursă, introducerea lor într-o bază de date, crearea unui istoric și până la aplicarea unor algoritmi pentru raportări, validare și reconciliere, dacă este cazul, iar în final extragerea și transpunerea lor într-un format solicitat de autorități.

La marile instituții financiare, dar și la alte persoane juridice, nu există un singur sistem sursă, ci mai multe. În acest context, devine o provocare să extragi toate datele necesare pentru raportările către autorități și să creezi o singură versiune a adevărului, cum cineva bine a spus.

Dacă băncile sunt pregătite pentru astfel de situații, pentru că sunt obișnuite cu acest tip de raportări, ce se întâmplă, însă, în cazul celorlalte persoane juridice, care nu au departamente specializate sau persoane dedicate pentru astfel de raportări?

Răspunsul a fost să utilizăm aplicația SAF-T creată pentru bănci și pentru celelalte persoane juridice. Primul pas a fost convertorul informațiilor din Excel în XML pentru SAF-T, urmează e-Factura.

SAF-T este un proiect de anvergură, care colectează numeroase informații, informații pe care și companiile le au dispersate, asta fiind marea problemă.

Pentru a utiliza SAF-T îți trebuie un sistem sursă sau sisteme sursă, plus un integrator al informațiilor provenite din sistemul sursă sau sistemele sursă.

Contribuabilii sunt foarte atenți în privința acurateței informațiilor transmise autorităților prin intermediul diverselor raportări și apelează la firme de specialitate, așa cum este Reporting Center, pentru a atinge un nivel de acuratețe de 100%.

În mediul bancar, există cultura raportărilor către autorități, există cultura de a transmite informații cu un grad de acuratețe de 100%.

În cazul celorlalte persoane juridice, noi încercăm să fim un formator, vrem să-i învățăm să transmită corect aceste informații.

Șefii companiilor trebuie să înțeleagă că atingerea acestui obiectiv, respectiv acuratețea informațiilor 100%, înseamnă investiții financiare și efort în direcția transformării digitale a companiei pentru automatizare și pentru a avea sisteme bine puse la punct, care să transmită informații corecte către autorități.

Recomand companiilor din categoria IMM, dar nu numai, să renunțe la aplicațiile software din anii ’90, la tabelele Excel.

Informațiile trebuie să fie stocate într-o platformă IT, nu în sheet-uri Excel, pentru că ai nevoie, în cazul unor acțiuni de audit, să vezi istoricul datelor, cine le-a introdus, când au fost introduse, dacă au fost sau nu modificate între timp.

A trecut vremea informațiilor împrăștiate în diverse locuri, a aplicațiilor double-click, a venit vremea cloud-ului, a platformelor IT care oferă și asigură informațiilor un anumit nivel de calitate.

Pe termen lung, investiția în transformare digitală va conduce firmele către profit.

Trecerea la transformare digitală face mai ușor procesul de management al unei companii.