Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Martian Wallet is a cutting-edge digital wallet for managing your cryptocurrencies securely. It features fast transactions and a user-friendly interface, perfect for all crypto enthusiasts. Discover more at martianwallet.net.

EIT Health InnoStars finanțează 4 consorții în domeniul sănătății din România

EIT Health InnoStars sprijină 15 noi proiecte inovatoare în domeniul sănătății, dezvoltate în regiuni emergente din Europa Centrală, de Est și de Sud. Fiecare proiect primește până la 75.000 euro în 2020 pentru dezvoltarea produsului sau a soluției propuse, dar și consiliere și acces la rețeaua celor mai importanți jucători în domeniul sănătății din Europa. Anul acesta, România a fost cea mai de succes țară din program, cu patru proiecte finanțate.

Proiectele românești finanțate:

TULLY este un dispozitiv wearable de monitorizare și control emoțional pentru copiii diagnosticați cu ADHD (Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție) dezvoltat de startup-ul Stressless SRL in Cluj-Napoca. După 3 ani de dezvoltare a prototipurilor Stressless a ajuns la faza de testare pe scară largă, ajustare finală a algoritmului și pregătire pentru lansare, eforturi în care beneficiază de sprijinul Facultății de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al Freshblood HealthTech.

HEAL4LIV – sistem robotizat dedicat îmbunătățirii tratamentului intervențional minim invaziv în cazul unuia dintre cancerele cu cea mai mare rată de mortalitate – cancerul hepatic. Sistemul este dezvoltat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. „Octavian Fodor” și Select It Serv, cu sprijinul Freshblood HealthTech.

Îmbunătățirea unui prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic, cu arhitectura freehand, utilizând rețele neuronale în procesarea imaginilor ultrasonografice în scopul automatizării fluxului de prelucrare a datelor achiziționate. Proiectul este coordonat de către Chifor Research SRL având ca parteneri: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Institutul Român de Știință și Tehnologie și este derulat cu sprijinul Freshblood HealthTech.

Sistem de diagnosticare şi monitorizare a afecţiunilor pulmonare difuze, bazat pe algoritmi de inteligență artificială și ecografie transtoracică dezvoltat de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, cu sprijinul FreshBlood HealthTech.

Jumătate din echipele finanțate dezvoltă noi soluții medicale, cum ar fi plasturii pentru tratamentul psoriazisului sau sistemul activ de culturi celulare 3D pentru hepatocite primare. Pe de altă parte, 40% dintre consorțiile premiate se bazează pe tehnologii big data, soluții cloud, aplicații și platforme mobile – reflectând tendința globală. Întrucât furnizorii de servicii de sănătate generează și colectează o cantitate uriașă de informații medicale în fiecare zi, există o nevoie urgentă de a găsi soluțiile potrivite pentru accesarea și interpretarea datelor. 

În 2020, România (4), Portugalia (3), Italia (2) și Slovenia (2) s-au situat printre cele mai premiate țări în ceea ce privește numărul de consorții. Acesta este al doilea an când România și Slovenia au printre cele mai multe proiecte inovative în domeniul îmbunătățirii sănătății în cadrul Apelului de proiecte EIT Health RIS Innovation Call. Alte proiecte susținute provin din Croația, Cehia, Letonia și Lituania.

Proiectele susținute, care vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020:

  • Sistem bazat pe Inteligență Artificială pentru descoperirea de medicamente pentru stadii clinice incipiente (Letonia)
  • Servicii software Big Data pentru asistarea deciziilor în medicina de precizie (Italia)
  • Sistem robotizat inovator pentru tratarea cancerului (România)
  • Sistem de diagnosticare şi monitorizare a afecţiunilor pulmonare difuze, bazat pe algoritmi de inteligență artificiala și ecografie transtoracică(România)
  • Managementul terapiei la distanță la pacienții cu insuficiență cardiacă cronică (Slovenia)
  • Plasturi pentru tratamentul psoriazisului (Lituania)
  • Platformă digitală pentru promovarea și susținerea comportamentelor sănătoase în obezitate (Portugalia)
  • Consolidarea relațiilor intergeneraționale prin joc (Slovenia)
  • Dispozitiv wearable de monitorizare și control emoțional pentru copiii diagnosticați cu ADHD (România)
  • Platformă de supraveghere pentru detectarea, evaluarea și prevenirea riscului de cădere (Portugalia)
  • Sistem activ de culturi celulare 3D pentru hepatocite primare (Cehia)
  • Aderența la tratamentul pentru hipertensiune arterială și auto-monitorizare a tensiunii arteriale folosind camera unui smartphone și procesarea avansată a imaginilor (Portugalia)
  • Navigare Virtuală 3D care integrează o camera de înaltă rezoluție cu sisteme de imagistică medicală și controlul real „în aer” al mâinilor chirurgului (Croația)
  • Îmbunătățirea unui prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic, cu arhitectura freehand, utilizând rețele neuronale în procesarea imaginilor ultrasonografice(România)
  • Dozimetrul FGD – un dozimetru rapid și precis pentru ameliorarea radioterapiei din tratarea cancerului (Italia)

În total, Apelul de proiecte EIT Health RIS Innovation Call a susținut 30 de consorții de inovatori în domeniul sănătății în perioada 2019-2020, din mai multe regiuni europene unde inovația este modestă sau moderată. După succesul de anul trecut, proiectul a continuat anul acesta cu scopul de a finanța proiectele de înaltă calitate, solide și echilibrate, inițiate de instituții academice locale și echipe de cercetare. Proiectele vor fi dezvoltate în colaborare cu Hub-urile EIT Health, organizații locale care susțin dezvoltarea ecosistemelor regionale: Asociatia INIT & Freshblood HealthTech Community în România, Universitatea din Porto în Portugalia, Incubatorul Universității Ljubljana în Slovenia, Consorzio Arca în Italia, Universitatea din Zagreb în Croația, Centrul de Inovare DEX din Republica Cehă, Universitatea Riga Stradins în Letonia și Universitatea de Științe ale Sănătății din Lituania.