GEFCO a transportat 500 de tone de componente auto din Wuhan către Franța

Compania de logistică auto GEFCO a transportat 500 de tone de componente auto  de la Wuhan, din China către Franța, cu ajutorul unuia dintre primele trenuri dedicate (block trains) care au plecat din orașul chinez de la instalarea carantinei Covid-19.

Cele 41 de containere au ajuns la terminalul Lille Dourges din Dourges, nordul Franței, la 19 zile de la colectare, pe 21 aprilie 2020, după un traseu de 10.000 km parcurși prin șapte țări: China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța.

GEFCO a oferit proceduri fără contact uman în toate terminalele, ca parte a procedurilor stricte de siguranță în contextul COVID-19. Prin transportarea componentelor pe cale feroviară, timp de trei săptămâni, în containere sigilate, s-a asigurat că nu există niciun risc de contaminare.

Logistica feroviară este o soluție mai ieftină comparativ cu transportul aerian și cu reduceri importante de emisii CO². Acest  tren dedicat, pe un coridor definit, care a venit din China către Europa, a asigurat o reducere de 4500 tone a emisiilor de CO² în comparație cu transportul aerian.

GEFCO a transportat peste două milioane de măști pentru a proteja sănătatea angajaților la revenirea la lucru. Inițial, aceste transporturi de echipamente de protecție au fost realizate pe calea aeriană, dar acum continuă cu ajutorul trenurilor speciale.