Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib matrimoniale ploiești

VIDEO Daniela TEODORU, ANAF @ Conferinţa Transformarea Digitală Fiscală: Cel mai benefic lucru pentru contribuabil în urma introducerii SAF-T este că, pentru prima dată, acesta își va face contabilitatea după standardele internaționale

Daniela TEODORU  – Director general – Direcţia generală coordonare control fiscal, ANAF @ Conferința Transformarea digitală fiscală a României, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 21 aprilie 2023 la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Cel mai benefic lucru pentru contribuabil în urma introducerii SAF-T este că, pentru prima dată, acesta își va face contabilitatea după standardele internaționale de contabilitate.

Această declarație SAF-T este o traducere într-un XML a datelor contabile ținute conform legii contabilității.

Legea contabilității are reguli clare și precise, dar hârtia suportă multe. Spre exemplu, în loc să faci o înregistrare pe debit, o faci pe credit în minus.

VIDEO

ANAF folosește la acest moment informațiile furnizate de către companii prin SAF-T, e-Factura sau e-Transport. Instituția face analize de risc pe baza informațiilor furnizate. Atunci când va fi gata proiectul Big Data, toate aceste analize se vor face într-un mod integrat. ANAF va fi, astfel, mai productivă. Este și acum, dar la un anumit nivel.

Noi lucrăm în prezent, așa cum se întâmplă la majoritatea instituțiilor, cu aplicații informatice achiziționate în urmă cu 14 ani. Ele sunt upgradate în permanență cu module, astfel încât legislația să fie transpusă în programe informatice.

Da, ne este mai greu cu actuala infrastructură IT. Putem spune că atunci când accesăm o aplicație și solicităm o informație, în loc să obținem respectiva informație în 2 minute, o obținem în 10 minute. Da, ne îngreunează, pentru că infrastructura IT este de acum 14 ani, ne mișcăm mai greu, dar îndeplinirea obligațiilor de serviciu nu este blocată.

La finele anului 2022, caietul de sarcini al licitației pentru proiectul Big Data a fost pus în consultare publică şi suntem în grafic cu acest proiect pentru că etapele au fost bine planificate astfel încât să ne asigurăm că la 31 decembrie 2025 proiectul va fi pus în aplicare, inclusiv partea de testare.

Au fost luate în calcul toate aspectele, inclusiv partea de colaborare cu alte instituții. Suntem în contact permanent cu aceste instituții pentru a ne asigura de bunul mers al proiectului. Suntem în calendar, suntem în grafic.

Prezentare-eveniment-Transformarea-digitalia-fiscala-a-Romaniei-ANAF-20.04.2023

La nivelul ANAF s-a constituit o echipă care în prezent se uită prin declarațiile depuse. Între timp, ANAF a mai publicat peste 20 de teste de validare pe care contribuabilii le pot utiliza în vederea validării datelor.

Pe lângă aceste validări, există angajați ANAF care se uită la aceste declarații SAF-T depuse de contribuabili.

Noi vrem ca, atunci când vom da drumul la aplicația de management integrat al riscului, să avem analiza de risc pe o coerență cât mai ridicată a datelor.

Prin Big Data vom putea asigura interoperabilitatea între aplicaţiile informatice.

Punerea în practică a protocoalelor dintre ANAF și alte instituții ale statului nu întâmpină dificultăți, lucrurile merg foarte rapid. Avem în vedere să încheiem şi pe viitor protocoale pe schimb de informaţii, nu doar cu instituţii din România, dar şi din afara ţării. Până se va implementa o reformă integrală asupra tuturor instituţiilor din România, trebuie să ne facem treaba prin aceste protocoale.

Vreau să confirm că ANAF a avut în vedere trecerea de la o platformă IT veche la una nouă, mai bună, dar totul este etapizat. ANAF urmărește să utilizeze cele mai bune platforme IT, să fie în pas cu noutățile din acest domeniu.