Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Martian Wallet is a cutting-edge digital wallet for managing your cryptocurrencies securely. It features fast transactions and a user-friendly interface, perfect for all crypto enthusiasts. Discover more at martianwallet.net.

Daniela Dărăban, ACUE @ GREEN IS THE NEW DIGITAL: Tema tranziției la energie verde este esențială și pentru România, 87% din populația Europei fiind determinată să meargă în această direcție. Tranziția energetică costă, avem nevoie de investiţii şi trebuie să ştim cum să gestionăm impactul asupra facturilor consumatorilor.

Daniela DĂRĂBAN – Director Executiv – Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) @ Conferința GREEN IS THE NEW DIGITAL organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 9 septembrie 2022.

„Declarația mea recentă, legată de faptul că modificările OUG 27/2022 vor duce la deteriorarea semnificativă a situaţiei financiare a operatorilor economici din zona de furnizare şi distribuţie a energiei, a vrut să scoată în evidență o serie de elemente critice, care, în lipsa unor decizii optime, se acutizează. Cred că în zona de reglementare la nivel național lucrurile trebuie mai bine făcute și ar trebui să acționăm la timp și să nu întârziem atât de mult cu deciziile.

Speranța noastră este ca discuțiile din Parlament programate săptămâna viitoare să se concentreze pe soluții care să adreseze toate problemele, pentru că tot sectorul este afectat, atât de criză, cât și de cadrul de reglementare.

CONFERINŢA LIVE – Intervenţia dnei. Daniela Dărăban (min. 47)

Sunt sigură că deciziile care vor fi luate la nivel european vor juca un rol important și este, la fel de important, cum înțelegem și noi să le acomodăm. De multe ori, de la nivel european vin anumite recomandări, pe care trebuie cumva să le acomodezi în funcție de specificul pieței tale, de nevoile tale. Este foarte important să știm și să localizăm aceste decizii.

Sperăm într-un cadru de discuție real și în luarea unor decizii care să adreseze problemele imediate și să vină cu soluții reale.

Tema evenimentului dvs. GREEN IS THE NEW DIGITAL este una foarte interesantă și este foarte bine că o aduceți în discuție pentru că riscul este ca, atunci când te lovești de o criză, să uiți, să scapi din minte perspectiva.

Este important să nu uităm spre ce vrem să ne ducem. Cred că un lucru este foarte clar, care rezultă din studii, dezbateri și evaluări și anume: trebuie să ne îndreptăm spre o industrie, spre o zonă în care ne bazăm mult mai mult pe noi surse de energie, surse verzi în principal.

E clar că este necesar să accelerăm investițiile în infrastructura de producere de energie din surse alternative și investiții în rețele de distribuție care să acomodeze aceste transformări.

Aș sublinia și rolul populației în direcția utilizării de energie verde, ultimele sondaje arătând că cetățenii Europei sunt preocupați de acest aspect. 87% din populația Europei este determinată să meargă în această direcție.

Tema tranziției la energie verde este esențială și pentru România, iar rețelele de distribuție sunt foarte importante pentru o tranziție optimă  a sectorului. Aici vorbim de tehnologii noi, de tehnologii inteligente, care au un rol determinant. Pentru aceasta avem nevoie de investiții. Este foarte clar că tranziția energetică costă, iar acest cost este unul ridicat, care trebuie făcut optim, pentru a reduce impactul asupra consumatorilor.

Plecând de la faptul că avem nevoie de o îmbunătățire a calității serviciului pe zona de distribuție, credem că absorbția de fonduri europene și toate proiectele care există la nivel național și european pentru investiții în sistemele de distribuție sunt un punct critic.

Un alt factor important este partea de reglementare, pentru că activitatea de distribuție este una reglementată. ANRE se pregătește să treacă în perioada cinci de reglementare și distribuitorii au nevoie de un cadru mai flexibil, care să încurajeze investiții în tehnologii inovatoare.

Operatorii din distribuție continuă investițiile și este un nivel care adresează nevoile pe această zonă.

ANRE a anunțat că distribuitorii au investit în perioada 2018 -2021 suma de 10,5 miliarde de lei în sistemele de distribuție, îndeplinind standardele asumate.

Din păcate, dată fiind creșterea extraordinară a prețului energiei electrice, sunt elemente critice în activitatea de distribuție și furnizare. Distribuitorii au nevoie de soluții din partea autorităților. Sunt probleme și pe partea de lichidități, atât la distribuitori, cât și la furnizori. Aceștia din urmă își asigură lichiditățile din tariful de distribuție, dar tariful de distribuție este unul înghețat. În această perioadă, autoritățile au venit cu o soluție de capitalizare, dar nu este suficientă.

Noi așteptăm și deciziile de la Comisia Europeană, am văzut că există preocupări în această zonă, că vor fi măsuri care vor sprijini companiile de utilități, care, se recunoaște la nivel european, trec printr-o criză de lichidități. Sperăm că aceste măsuri se vor reflecta în mod corect și în cadrul național de reglementare.

Dacă reușim să deconectăm prețul energiei de prețul gazelor, vom putea reuși să trecem mai ușor peste iarnă care vine. Ne așteptăm ca în discuțiile din Parlament să se adopte soluții care să susțină distribuitorii de energie electrică, pentru că ei acum cumpără energie la prețuri ridicate și acest tarif ridicat se reflectă în facturile consumatorilor.”