Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Mihaela Toader | CJ Ilfov @ GREEN is the NEW DIGITAL – Conference: Este foarte probabil ca majorarea cheltuielilor pentru utilități să fie între 20% și 30%

Mihaela TOADER – Preşedinte Asociaţia Măgurele Science Park – County Manager Consiliul Judeţean Ilfov @ Conferința GREEN IS THE NEW DIGITAL organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 9 septembrie 2022.

CONFERINŢA LIVE – Intervenţia dnei. Mihaela Toader (min 28:35)

„Noi nu suntem creatori de politici în domeniul digitalizării și al eficienței energetice, noi suntem consumatori, un fel de end users. Mă refer aici la calitatea mea de administrator public al Consiliul Județean Ilfov și reprezentant al autorităților locale din zonă și mai puțin la cea de președinte al Asociației Măgurele Science Park.

Ne confruntăm zilnic cu nevoia cetățeanului de a avea acces la servicii publice de calitate și de a-i asigura utilitățile publice în mod rezonabil.

Apropierea iernii ne preocupă pentru că noi, Consiliul Județean Ilfov, suntem proprietarii principalelor infrastructuri sociale, ai clădirilor în care copiii învață și oamenii își caută sănătatea, iar partea de utilități devine greu de susținut din bugetele locale.

Ne uităm cu interes la toate soluțiile și posibilitățile de finanțare a unor soluții mult mai eficiente economic.

Pentru noi ca administrație publică, mare parte din cheltuielile noastre o reprezintă partea de utilități în perioada următoare. Suntem proprietarii infrastructurii sociale, noi nu putem închide școala sau spitalul sau să scoatem RMN-ul din priză. Putem face economie acasă, putem să reducem temperatura în case, dar în cazul spitalelor vorbim de ambulatorii, de unități de primiri urgențe, de echipamente medicale care nu pot fi oprite.

Suntem în discuții cu toți primarii de la nivelul județului Ilfov ca să ne asigurăm că aceste cheltuieli se regăsesc în partea de buget, chiar dacă asta înseamnă, într-o anumită măsură, diminuarea cheltuielilor pe partea de proiecte noi. Avem în față o perioadă complicată și trebuie să ne pregătim și să ne adaptăm.

Este foarte probabil ca majorarea cheltuielilor pentru utilități să fie cuprinsă între 20% și 30%, în funcție de nivelul bugetat al acestor cheltuieli la începutul anului. Dacă vom avea o iarnă ușoară, cum a fost cea precedentă, poate vom reuși să mergem mai bine.

Numeroase UAT-uri din județul Ilfov au depus multe proiecte pe zona de eficientizare a iluminatului public, unii dintre ei au depus proiecte și pe zona de eficiență energetică pentru clădirile publice.

Am pregătit documentația pentru realizarea proiectului de eficiență energetică a clădirii Spitalului Județean Ilfov și a clădirii Consiliului Județean Ilfov. Totuși, aceste măsuri sunt pe termen mediu, cel puțin doi ani. În plus, pe lângă problemele legate de lichidități, s-ar putea să avem probleme și în legătură cu livrarea echipamentelor din cauza dificultăților pe lanțurile de aprovizionare.

Pe termen scurt trebuie să ne luăm toate măsurile bugetare pentru asigurarea furnizării fără întrerupere a utilităților către zona serviciilor publice, pentru elaborarea de proiecte care să sporească eficiența energetică și să ne sprijine în cheltuirea banilor publici mult mai eficient, plus susținerea mai multor IMM-uri pe zona de crowdfunding pentru introducerea de produse ecologice, pe zona de mentorat în dezvoltarea de soluții verzi și digitalizare și pe zona de finanțare din fonduri europene și naționale.”