Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen

Consultare publică la ADR: pregătim OUG pentru operaţionalizarea cloud-ului guvernamental. Aşteptăm sugestii până pe 26 martie!

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României au finalizat proiectul de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru sistemul de guvernanță al cloud-ului guvernamental.

ADR invită părțile interesate să transmită recomandările și sugestiile referitoare la propunere la adresa: cloud@adr.gov.ro, în termen de 10 zile de la data publicării, 16 martie 2022.

Propunerea legislativă și expunerea de motive pot fi consultate aici

Cloud-ul guvernamental este livrabilul fundamental al investițiilor în transformarea digitală a României din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va reuni într-o singură arhitectură informatică, sigură și consolidată, întreaga administrație publică centrală, precizează oficialii ADR într-un comunicat de presă.

Unul dintre obiectivele asumate prin Programul de Guvernare îl reprezintă ȋmbunătăţirea interacțiunii digitale a cetățeanului și mediului de afaceri cu statul român, în conformitate cu Politica Publică ȋn domeniul e-guvernării, document inițiat de Autoritatea pentru Digitalizarea României și aprobat de Guvernul României în iunie 2021.

Deși la nivel național au fost implementate mai multe proiecte în domeniul e-guvernare, accelerarea transformării digitale a administrației necesită, printre altele, un cadru legal care să stabilească o modalitate unitară privind dezvoltarea sistemelor informatice la nivelul autorităților și instituțiilor publice. Dezvoltarea cloud-ului guvernamental va produce beneficii precum reducerea costurilor și creșterea calității activităților sectorului public, inclusiv în ceea ce privește prestarea serviciilor publice.

Cloud-ul guvernamental va facilita trecerea României către o economie bazată pe date, sigură și dinamică, o economie digitală aliniată cu direcțiile strategice de acțiune ale Uniunii Europene în ceea ce privește guvernanța datelor.

Principalele beneficii ale operaționalizării cloud-ului guvernamental pentru cetățeni sunt:

 1. One-stop shop – acces direct la toate serviciile publice, prin folosirea formularelor electronice disponibile în cloud;
 2. Statul român – accesibil la un click distanță – pentru că toate instituțiile vor fi interconectate în cloud, cetățeanul va putea solicita și primi documente de oriunde, oricând;
 3. Economie de timp – fără cozi, fără nicio deplasare fizică la instituţiile publice;
 4. Trasabilitate – cetățeanul va putea avea un istoric al interacțiunilor sale cu administrația;
 5. Siguranță – cloud-ul guvernamental va beneficia de cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică disponibile.

Beneficiile cloud-ului pentru activitatea administrativă din perspectiva ADR:

 1. va asigura interoperabilitatea sistemelor publice;
 2. va reduce birocrația, prin eliminarea proceselor administrative redundante sau perimate;
 3. va asigura o mai bună colaborare şi o partajare rapidă a informaţiilor între toate instituţiile guvernamentale;
 4. va eficientiza costurile – instituțiile publice nu vor mai fi nevoite să asigure mentenanța pentru echipamentele hardware și software.

Beneficiile cloud-ului guvernamental pentru mediul privat sunt:

 1. antreprenorul va putea găsi într-un singur loc toate serviciile publice electronice, precum și toate avizele și autorizațiile care îi sunt necesare, integrate cu platforma care procesează plățile pentru aceste servicii (Ghișeul.ro), cu platforma de autentificare a identității digitale (PSCID) și cu platforma de gestionare electronică a achizițiilor publice (SEAP) – Ghișeul.ro, SEAP și PSCID sunt platforme informatice administrate de ADR;
 2. creșterea încrederii antreprenorilor în performanța statului.