Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Constantin TOMA, Primar Buzău @ BURSA TECH: Buzăul a introdus digitalizarea totală pentru toate școlile din municipiu, încă din 2017. Avem prima „școală circulară” din România, după ce, în premieră națională, am adoptat o strategie de tranziție de la economia liniară la cea circulară. În iunie, la Londra, am obținut titlul de cel mai bun brand de oraș din Europa, în finală cu orașul Paris.

Constantin TOMA – PRIMAR – PRIMĂRIA BUZĂU @ Conferința BURSA TECH România – Topul platformelor de Telemedicină, eLearning, Telemuncă, organizată de către Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV pe 5 noiembrie 2021.

Primăria Buzăului și-a propus să facă multe pentru oraș, eu fiind la al doilea mandat în calitate de primar. Avem o viziune pe care ne dorim s-o punem în aplicare, se numește „Buzău – oraș magnet până în 2030” și urmărim prin această viziune ca orașul să obțină atractivitate și competitivitate atât pentru locuitorii săi, cât și pentru antreprenori, plus vizitatori. Vrem, de ce nu, ca orașul Buzău să devină unul dintre cele mai importante orașe din România.

VIDEO CONFERINTA

Am pornit de la o definiție dată de către Stanford Institute în 1996, care spune că dezvoltarea unei comunități constă în crearea și îmbunătățirea permanentă a capacității de dezvoltare în plan economic, educațional, social și cultural.

Cred cu tărie că educația este cea care mai poate schimba ceva în această țară. De asemenea, trebuie să reușim să ținem tinerii în România, pentru că elita noastră pleacă din țară. Din acest motiv orașul Buzău a introdus digitalizarea totală pentru toate școlile din municipiu, din 2017. 

Orașul nostru a introdus în sistemul public de învățământ, în premieră națională, sistemul de educație din Finlanda, am introdus clase de inspirație finlandeză. Suntem patronați direct de Ministerul de Externe din Finlanda și de ambasadorul Finlandei de la București.

Sistemul finlandez se concentrează pe toți elevii și mai puțin pe profesor. Sistemul românesc se concentrează pe elevii foarte buni, elita clasei, în rest scoate proști cu diplomă pe bandă rulantă și vedem unde am ajuns în prezent.

Ne-am propus foarte multe și lucrurile au început să se întâmple în orașul nostru.

În prima parte a lunii februarie 2021, am câștigat la un minister federal din Germania, din 340 de proiecte, un proiect de finanțare și, până la finele acestui an, vom avea conceptul de dezvoltare și, în 2022, vom primi finanțarea din partea statului german.

În iunie, la Londra, am obținut titlul de cel mai bun brand de oraș din Europa, în finală cu orașul Paris.

În august, am început cursuri cu mentori și profesori din Finlanda, apoi din septembrie cu 2.000 de copii.

Luna trecută, orașul Buzău a câștigat o competiție organizată de Ambasada Franței pe tema orașelor durabile, am fost în competiție cu multe orașe din România.

Buzăul are prima școală circulară din România, după ce orașul nostru, în premieră națională, a adoptat o strategie, aprobată de Consiliul Local, de tranziție de la economia liniară la cea circulară.

Școala nr. 11 din Buzău, cu aproape 2.000 de elevi, are totul integrat: energie electrică în sistem voltaic, gestiunea selectivă a deșeurilor pe 8 fracții, apa de ploaie este adunată în trei bazine, pe care o utilizăm ca apă menajeră și la irigarea unei sere didactice, încălzirea se face cu pompe de căldură.

În ultima perioadă, foarte multă lume aduce în discuție digitalizarea, dar digitalizarea, singură, nu va rezolva prea multe lucruri.

În acest segment, în domeniul public, este o risipă groaznică.

Noi am pornit în 2017 un proiect care ne-a dus în postura de a fi singura primărie din UE care a implementat sistemul de management KAIZEN, care urmărește îmbunătățirea continuă a lucrurilor și eliminarea risipei. Am reușit, în ultimii trei ani, să obținem o economie de timp de 600 de ani.

Am redus toate procesele din primăria Buzău cu 35%-90% ca timp de răspuns la solicitările venite din partea cetățenilor orașului nostru.

Am reușit, fără să afectez activitatea primăriei, să diminuez numărul de salariați cu 60%. Am prevăzut în fișa de post a fiecărui salariat din primărie, inclusiv cu KPI, să urmărească reducerea timpului pentru realizarea sarcinilor.

Vreau să reduc în continuare timpul pentru realizarea sarcinilor și în viitor vom putea să funcționăm cu jumătate din numărul actual de salariați.

În opinia mea, după ce elimini această risipă, introduci digitalizarea.

Vă dau un exemplu despre ceea ce înseamnă risipa în sistemul public, și anume eliberarea unui certificat de urbanism. Anterior, pe circuitul de eliberare a certificatului de urbanism în Primăria Buzău, erau 17 salariați între mine, ca primar, și solicitant.

Dacă digitalizam acest proces, ar fi însemnat să cumpăr 17 computere pentru cei 17 salariați, apoi semnătură digitală pentru fiecare dintre cei 17 salariați. 

Am ajuns de la 17 semnături la 4, de la 45 de zile la mai puțin de 9. 

Dacă am avea acces la datele distribuitorilor de utilități (energie, gaze, ș.a.), am putea reduce și mai mult timpul pentru obținerea certificatului de urbanism.

Cum ar fi fost să digitalizez tot procesul cu toți cei 17 salariați? Ar fi trebuit să-i păstrez pe toți, deci o risipă.

Acum, după ce am îmbunătățit procesul, pot să mă apuc de digitalizare și să diminuez și mai mult durata procesului, poate la câteva ore.

În administrația publică este mai complicat să lucrezi de acasă, trebuie să ai cetățeanul în față. Am încercat, dar ne-am lovit de o mulțime de probleme. Noi așteptăm propuneri din partea furnizorilor în această direcție, adică platforme care să ne ajute să lucrăm de acasă, să evite deplasarea cetățeanului la primărie, suntem deschiși colaborării cu aceștia.

Noi căutăm noul, nu suntem refractari, credem că facem multe lucruri care sunt la început de drum în România. Noi aplicăm sloganul „Diferențiază-te sau mori”.

De asemenea, ne zbatem să atragem fonduri europene, căutăm în permanență noi oportunități de finanțare, mai ales pentru investiții.

În ultimii 4 ani, Buzăul a urcat de pe locul 38 pe locul 7 în privința sumelor atrase din fonduri europene și ne propunem să continuă ascensiunea.

Vrem să reducem cozile la ghișee pentru diversele taxe și impozite pe care cetățenii le au de plătit, prin introducerea unor roboți software de la 1 ianuarie 2021. Din păcate, lumea evită să facă plăți online, achită cash la ghișee, situație care generează cozi.

Ridic o provocare către participanții la eveniment: am 40.000 de amenzi neplătite, inventați ceva în această privință. E vorba de vreo 9 milioane de euro pe care îi avem de recuperat și nu avem ce să le facem. Neîncasarea amenzilor este un fenomen întâlnit în toată țara.

Din păcate, la nivelul unei școli din România există vreo 40 de comisii și profesorii, în loc să se ocupe de procesul de educație, întocmesc fel și fel de rapoarte către directorul unității de învățământ, directorul le trimite către inspectorat, iar inspectoratul către Ministerul Educației, dar nimeni nu citește aceste rapoarte.

După ce am instalat platforma Adversio, apeși pe un buton și iese raportul, ai scăpat de birocrația asta infernală.

Noi încercăm să reducem absenteismul în școli, să îmbunătățim calitatea predării și din acest motiv ne-am dus cu disperare către modelul de învățământ finlandez, centrat pe toți elevii, care în ultimii 20-25 de ani s-a dovedit cel mai bun.