Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

VIDEO Conferinţa e-IDENTITY 2020: Marian MURGULEŢ – CIO Guvern: Îmi doresc ca în august 2021 să avem un eID funcțional, care să includă cardul de sănătate și semnătura digitală calificată, la un preţ de sub 10 euro

Digital Transformation Council şi Revista COMUNICAŢII Mobile, cu participarea CIO Office – Guvernul României, au organizat, pe 15 octombrie, Conferinţa e-IDENTITY – Primul pas către transformarea digitală ireversibilă a României, exact la o lună după discursul privind starea Uniunii Europene. Atunci, președintele CE, Ursula von der Leyen, anunța propunerea Comisiei Europene pentru o identitate electronică europeană sigură în viitorul apropiat. România are mai puţin de un an (august 2021) până când trebuie să adopte noile cărţi de identitate eID, fără de care niciun cetăţean nu va mai putea călători în statele UE. Vom vedea dacă termenele europene se vor respecta…

Marian MURGULEŢ, Secretar de Stat – CIO Guvernul României:

„Cartea electronică de identitate va fi obligatorie, începând din august anul viitor, şi va putea să fie eliberată de la vârsta de 12 ani. Autorităţile vor emite, însă, şi cărţi de identitate simple, fără cip, dar acestea nu vor permite titularilor libera circulaţie în Uniunea Europeană în baza actului de identitate. Noul buletin, ca o noutate, va putea include şi domiciliul în străinătate.

De ce este important acest proiect – eID? Începând cu 2 august 2021, România este obligată să emită cartea electronică de identitate, potrivit Regulamentului UE în domeniu. Este foarte important să folosim această oportunitate, ce decurge din obligaţia de aliniere la standardele menţionate, pentru a introduce nu doar o nouă carte de identitate care să conţină suplimentar datele biometrice, amprente şi aşa mai departe, ca şi în cazul actualelor paşapoarte electronice, ci să venim cu un instrument modern, care să asigure ireversibilitatea Transformării Digitale a României. Acest lucru înseamnă că titularul unei cărţi electronice de identitate va putea utiliza semnătura electronică, care va fi inclusă în noul document, precum şi autentificarea online în sistemele informatice ale instituţiilor publice şi private pentru a beneficia de servicii electronice bancare, fiscale, în relaţia cu ANAF, spre exemplu, sociale, financiare, educaţionale sau de altă natură.

Bineînţeles, va putea şi trebuie să includă şi cardul de sănătate, iar ulterior se pot adăuga orice alte servicii. Legat de cost, pot să vă spun că încă nu există o simulare oficială pentru cartea electronică de identitate, dar ştiu din experienţa colegilor CIO guvernamentali din alte ţări UE că preţul variază între 15 şi 40 de euro. Eu sunt convins că România nu numai că se va îndrepta către limita minimă, dar e foarte posibil să fie chiar mai puţin, undeva la limita de 10 euro.   

Ţin să precizez că toți colegii de la MAI prezenți la conferință (Geani Nica, Răzvan Jiga, Cătălin Giulescu) sunt dintre cei mai buni profesioniști, dintre oamenii care au susținut proiectul eID dintotdeauna și vă spun foarte sincer că nu avem ce să le reproșăm, dimpotrivă, să le mulțumim că am ajuns unde am ajuns, chiar dacă poate părea extrem de puțin.

Despre noile cărți de identitate, ce vor fi emise din august 2021, vreau să fac o precizare: va exista o perioadă de tranziție, se va putea călători în continuare cu vechile cărți de identitate emise până în august 2021, adică cu cele actuale, pe care le deține fiecare în prezent. Cu cele care vor fi emise după august 2021 în actualul standard/format nu se va mai putea călători în UE după august 2021.

Noi vorbim despre chestiuni pe care încercăm să le conceptualizăm foarte mult, dar realitatea din teren, realitatea guvernamentală, posibilitățile, inclusiv la nivelul MAI, pe această zonă, sunt extrem de limitate, timpul rămas este foarte scurt pentru a implementa o soluție EID așa cum ne-am dori. Ca să lansez câteva teme de discuție, avem așa: produs sau serviciu legat de identitatea digitală, eID; Identity Management Approach, care va fi concret?

Vom avea nevoie de un ecosistem eID, în jurul căruia operează cuvinte cheie – identity, EID’s, online, privacy, private, mobile, atributs.

Trebuie să vedem cum construim acest sistem central, avem de stabilit arhitectura guvernamentală. Trebuie asigurată interoperabilitatea internațională pentru viitorul proiect eID.

Mi-aș dori ca în august 2021 să avem un eID funcțional, care să includă cardul de sănătate și semnătura digitală calificată, ca ulterior să adăugăm noi servicii guvernamentale.”