Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Conferinţa BUCUREŞTI, Hub-ul Cyber al UE: Luminiţa ODOBESCU, Ambasador, Reprezentanţa Permanentă a României la UE: Securitatea cibernetică trebuie să devină brand de ţară pentru România

Luminiţa ODOBESCU, Ambasador, Reprezentanţa Permanentă a României la Uniunea Europeană @ Conferinţa BUCUREŞTI, Hub-ul Cyber al UE, organizată de către Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 29 ianuarie 2021

Desemnarea României ca gazdă a viitorului centru european cybersecurity a fost un efort de echipă.

Am luptat serios cu Comisia Europeană ca să eliminăm ca din propunerea legislativă să fie o anumită destinație a acestui centru.

S-a lucrat intens cu colegii din Capitală, de la Buruxelles, cu fiecare stat și am reușit să întoarcem voturi în ultimul moment.

Când am intrat în al doilea tur, am început să discutăm la telefon cu reprezentanții celorlalte state pentru a ne asigura voturile necesare victoriei. A fost o noapte de neuitat, în care nu s-a dormit, a fost o surpriză plăcută pentru toți colegii mei. Am primit felicitări de la toată lumea, inclusiv din partea ambasadorului Belgiei.

Victoria României a venit și pe un fond bun al percepției țării noastre la nivel european, aici, la Bruxelles.

Președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost un test de maturitate pentru țara noastră și a contribuit la victoria în competiția pentru viitorul centru cybersecurity.

Când arăți că poți să negociezi și să închizi dosare dificile, grele, în beneficiul tuturor țărilor UE, primești susținere în direcția preluării de noi proiecte europene.

Pentru a crea o piață digitală, ai nevoia și de componenta de apărare. În acest domeniu, România are toate atuurile să fie în elită.

Pe partea de operaționalizare, săptămâna trecută am avut o primă discuție cu reprezentanții CE în privința roadmap-ului, planului de acțiuni. Comisia Europeană va gestiona procesul de selecționare a experților care vor participa la acest proces, în colaborare cu partea română.

Trebuie acționat în direcția demarării colaborării și, acolo unde este cazul, a intensificării colaborării mediului privat cu mediul academic.

Prin câștigarea acestei competiții și găzduirea la București a viitorului centru, securitatea cibernetică trebuie să devină brand de ţară, profil de ţară.