Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Gabriel CONDEȘTEANU, ONRC @ DX Summit 2023: Cel mai mare proiect în derulare acum la ONRC este cel prin care vom retehnologiza tot ce înseamnă partea de evenimente din viața unei societăți

Gabriel CONDEȘTEANU, Director IT – ONRC – Oficiul Național al Registrului Comerțului @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023, organizat de Digital Transformation Council, Revista Comunicații Mobile și TelecomTV, pe 28 iunie 2023, la Grand Hotel Continental, moderat de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

Avem două proiecte în derulare la ONRC, cel mai mare fiind cel prin care vom retehnologiza tot ce înseamnă partea de evenimente din viața unei societăți.

Noul sistem va crește nivelul de sofisticare a serviciilor și de interconectare. Vom informatiza tot, de la începerea afacerii până la tot ceea ce înseamnă partea de furnizare de informații.

Evenimentele nou introduse sunt cele de asistență și redactare documente constitutive, care până la acest moment se făceau doar la ghișeu, se puteau face și prin portal, respectiv se completau niște modele și apoi se transmiteau. Începând cu noul proiect, aceste documente se vor asigura în cadrul acestui nou tip de serviciu.

La nivelul noului proiect, două centre de date au fost operaționalizate, cu o disponibilitate de 4 ore de nefuncționare la nivelul unui an întreg. Aceste centre de date lucrează sincron, sunt interconectate prin fibră optică.

Serviciile existente vor fi ridicate la nivelul 4 sau chiar 5 de sofisticare, practic va fi o interacțiune full. Dacă un eveniment va expira, spre exemplu un mandat, atunci sistemul va notifica beneficiarul, evitându-se intrarea într-un incident.

Valentina-Burdescu_ONRC_Digital-Transformation-Summit_iun-2023

Informația în timp real este cea mai utilă, anumite tipuri de servicii ale ONRC nu mai necesită deplasarea la sediul instituției, practic anumite instrumente simplifică sau comprimă timpul în ceea ce înseamnă utilizarea informației, obținerea informației.

Este vorba despre Proiectul „Sistem Electronic Integrat al ONRC consolidat și interoperabil destinat asigurării serviciilor de e-guvernare centrate pe evenimente de viață (ONRC v2.0)”  – cod SMIS 123634 (Program Operațional Competitivitate – în cadrul apelului AM – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, acțiunea 2.3.1 – Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data și Big Data – SECTIUNEA E-GUVERNARE – EVENIMENTE DE VIAȚĂ, conform contractului de finanțare nr. 6/2.3.1/04.04.2019). Perioada implementării proiectului este aprilie 2019 – decembrie 2023.


Obiectivul general al proiectului constă în modernizarea serviciilor de e-guvernare din responsabilitatea ONRC având la baza evenimentele de viață, prin implementarea unui nou sistem electronic integrat la nivelul ONRC (ce va avea și componenta de portal servicii on-line). Evenimentele de viață pentru care se vor moderniza actualele instrumente electronice/realiza noi instrumente electronice sunt:

EvV1 – Începerea unei afaceri;
EvV2 – Verificare disponibilitate și rezervare denumire firmă/emblemă;
EvV3 – Asistență și redactare documente constitutive;
EvV4 – Înființare persoană juridică;
EvV5 – Înregistrare persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale;
EvV6 – Modificări persoane juridice;
EvV7 – Modificări persoane fizice  autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale;
EvV8 – Dizolvare persoane juridice;
EvV9 – Lichidare/Înregistrare situație financiară de lichidare persoane juridice;
EvV10 – Radiere persoane juridice;
EvV11 – Radiere persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale;
EvV12 – Deschiderea și închiderea procedurii falimentului, urmată de radierea din Registrul Comerțului;
EvV13 – Furnizare informații, certificate constatatoare, rapoarte istorice, copii, alte rapoarte din Registrul Comerțului;
EvV14 – Publicare în  Buletinul Procedurilor de Insolvență;
EvV15 – Înregistrare din oficiu în Registrul Comerțului urmare publicării în Buletinul Procedurilor de Insolvență;
EvV16 – Furnizare Buletinul Procedurilor de Insolvență;
EvV17 – Furnizare informații, certificate constatatoare, rapoarte istorice, copii, alte rapoarte din Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Un alt proiect aflat în derulare este cel de actualizare a instrumentelor de interconectare cu Registrul Comerțului. În plus, vom implementa interconectarea cu Registrul beneficiarilor reali de la nivelul Uniunii Europene.

Registrul Comerțului este interconectat și cu alte registre naționale și europene, pentru creșterea transparenței și crearea unei imagini mai clare.

Registrul Comerțului încearcă să țină pasul cu schimbările din cadrul economiei, facem schimb de experiență cu alte instituții similare.

Proiectele pentru viitor vizează:

-Dotarea ONRC cu mijloace tehnice specifice în vederea susținerii comunicațiilor multimedia, desfășurarea activității la distanță și extinderea serviciilor de preluare/eliberare automatizată a documentelor la ghișeu;
-Managementul planificării și utilizării resurselor ONRC și sistem integrat de tip ERP (Enterprise Resource Planning);
-Formarea profesională a personalului ONRC și platformă online de formare profesională la distanță a personalului ONRC;
-Arhivă și bibliotecă virtuală a ONRC pentru documentele profesioniștilor înregistrați în registrele ONRC;
-Sistem inteligent de asistență și eficientizare a serviciilor adaptat cerințelor solicitanților de servicii oferite de ONRC (SIAES – Smart Asist & Service – eONRC).

VIP SPEAKERS @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023