Wild set of tp porn videos on PornsOK.com immediate bitwave Library zlib

Conferinţa BUCUREŞTI, Hub-ul Cyber al UE: Ciprian TELEMAN, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Centrul Cyber este un proiect național, care va deveni operaţional la jumătatea anului 2021

Ciprian TELEMAN, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării @ Conferinţa BUCUREŞTI, Hub-ul Cyber al UE, organizată de către Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 29 ianuarie 2021

Conform datelor publice, la nivel internațional au loc în medie circa 50 milioane de atacuri cibernetice în fiecare zi. Sunt și zile în care au loc 70 milioane de atacuri cibernetice, o parte din ele fiind îndreptate către Europa. În acest context, este clară nevoia unui centru cybersecurity la nivelul Europei.

Suveranitatea digitală urmărește consolidarea a trei piloni principali, și anume puterea de calcul, controlul asupra datelor și siguranța conectivității.

În economia digitală, datele sunt sângele care circulă. 90% din cetățenii europeni vor acces la datelor lor medicale, iar 80% le-ar partaja dacă ar avea încredere de siguranța datelor, de confidențialitatea lor.

Viitorul centru cybersecurity, așa cum a fost gândit, va veghea asupra întregului lanț valoric, de la partea de cercetare până la activitățile de implementare și partea de adoptare pe scară largă a tehnologiilor care țin de securitatea cibernetică.

Din bugetul centrului, jumătate din fonduri va putea fi accesată direct prin proiecte, iar restul va reveni centrelor naționale de coordonare, care vor trebuie create sau desemnate de fiecare stat al UE.

În România, Ministerul Cercetării este gata să devină coordonatorul național pe securitate cibernetică. Din bugetul dedicat digitalizării aferent Programului Național de Redresare și Reziliență, o treime urmează să fie alocată securității cibernetice, conform ultimelor informații.
În perioada următoare, ministerul va colecta din mediul privat, guvernamental și academic ideile care vor sta la baza unei viitoare liste de programe de finanțare.
Lucrăm la operaționalizarea centrului cybersecurity împreună cu mai multe ministere, va fi un grup de lucru interinstituțional.
Avem informații că actori relevanți din industrie fie își măresc prezența în București, fie își fac simțită prezența în Capitala, cu impact asupra cererii de forță de muncă în acest domeniu. În acest context, va crește capacitatea României de a păstra în țară specialiști în domeniul securității cibernetice.
Pe termen scurt, pot fi operaționalizate la o scară extinsă, împreună cu Ministerul Educației, programe de master și doctorat în domeniul securității cibernetice, aducând în țară sau păstrând aici specialiștii din acest domeniu.

De asemenea, prezența centrului cybersecurity va aduce modificări în COR (Clasificarea Ocupațiilor în România – n.r.), prin introducerea de noi ocupații. Ne gândim și la privilegierea noilor ocupații, așa cum s-a întâmplat cu zona software, în prezent un important contributor la PIB.
Sunt încrezător că viitorul centru cybersecurity va avea rezultate notabile, Ministerul Cercetării se va implica activ, apreciez că acest centru este un proiect național.
Anticipez că până la jumătatea anului viitorul centru va deveni operațional.