Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

ITU lansează platforma cu viteză turbo – „AI for Good” – pentru Transformarea Digitală şi accelerarea dezvoltării durabile la nivel internaţional

ITU, Agenția de tehnologie a Națiunilor Unite, lansează astăzi un proiect special bazat pe inteligența artificială (AI) pentru accelerarea dezvoltării durabile la nivel global. Evenimentul este unul cu impact deosebit la scară internaţională prin transformările profunde pe care le poate produce.  

Nouă platformă comunitară bazată pe inteligență artificială (AI) a fost lansată astăzi de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), la Geneva. Aceasta își propune să intensifice colaborarea globală cu privire la utilizarea AI pentru a impulsiona dezvoltarea durabilă.  AI for Good Neural Network este concepută pentru a accelera schimburile între guvern și industrie, precum și pentru a stimula parteneriate pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Națiunile Unite pentru 2030.

Photo credit ITU


Noul instrument de rețea oferă cea mai bună alegere şi inteligentă activată de AI pentru a ajuta utilizatorii să construiască conexiuni cu inovatorii și experții, pentru a genera idei inovatoare cu oportunități de impact social și să aducă comunitatea împreună pentru a discuta despre aplicațiile AI pentru binele social. AI for Good – organizată de către ITU în parteneriat cu 40 de organizații din sistemul ONU și coordonată de Elveția – oferă platforma principală, globală, incluzivă, orientată spre acțiune, care promovează AI pentru a promova sănătatea, clima, genul, prosperitatea incluzivă, infrastructura durabilă, și alte priorități globale de dezvoltare.

Video Credit ITU

„Acest nou instrument de ultimă oră aduce AI for Good în serviciul Națiunilor Unite și al comunității noastre globale în moduri care nu erau posibile cu doar câțiva ani în urmă”, susţine secretarul general al ITU, Houlin Zhao. „Odată cu schimbările din pandemia de acum, mediile noastre de lucru și de învățare au devenit în mare parte online, rețeaua neuronală profită acum de puterea AI pentru a stimula acțiuni semnificative, pentru a aduce mai mulți parteneri laolaltă și pentru a intensifica AI în urmărirea dezvoltării durabile.”

AI for Good în acțiune vizează extinderea programului ITU for Good, rețeaua neuronală care oferă conținut și oportunități de colaborare aliniate la fiecare dintre cele 17 ODD ale ONU. Explorând aplicații practice, AI for Good a contribuit la stimularea inovației, la promovarea schimbului de cunoștințe și la promovarea realizărilor AI în ONU și nu numai.

Photo credit ITU

„Inteligenta artificială și învățarea automată (ML) oferă niște aplicații extrem de practice în mai multe industrii și sectoare – aplicații cu un potențial considerabil de a servi drept o forță a binelui”, declară Chaesub Lee, directorul biroului de standardizare al ITU. „AI și ML câștigă teren în activitatea de standardizare a ITU, cu cercetări, analize și discuții cu părțile interesate care se concentrează pe orchestrarea și gestionarea rețelei, codificarea multimedia, evaluarea calității serviciilor și diverse aspecte ale managementului, operațiunii și serviciilor de telecomunicații, precum și rețelele de cablu, toate susținând transformarea digitală accelerată în principal verticale ale industriei”.

Mai multe inițiative de pre-standardizare ale ITU s-au orientat către AI pentru a găsi soluții și a ajuta la stabilirea standardelor pentru o îngrijire mai bună a sănătății, conducere autonomă și asistată, eficiență de mediu, managementul dezastrelor naturale, învățarea automată în rețelele 5G și, cel mai recent, agricultura digitală. Raportul Activităților Națiunilor Unite privind inteligența artificială, lansat în decembrie 2021, evidențiază peste 200 de proiecte și inițiative de IA din partea a 40 de organizații ONU care aplică tehnologii IA pentru binele social – reflectând în mare măsură domeniul de aplicare al AI for Good al ITU.

Photo credit ITU

La AI for Good Innovation Factory, start-up-urile propun inovații AI care abordează provocările socio-economice esenţiale. În provocarea AI/ML în 5G, studenții și experții concurează pentru a rezolva puzzle-uri de învățare automată din lumea reală în rețelele 5G. Aceste inițiative și programe orientate spre acțiune creează în mod eficient elementele de bază necesare implementării AI for Good la scară.

Alegerea inteligentă pentru un viitor mai bun prin intermediul rețelei neuronale presupune că membrii comunității se pot conecta între ei, pot primi conținut personalizat și pot urmări implicarea aliniată la profilurile, obiectivele și nevoile lor. Deoarece nu există două interacțiuni umane la fel, platforma incluzivă reflectă atât nevoile comunității, cât și nevoile individuale. Mecanismul de potrivire inteligentă – conceput conform principiilor Inițiativei Globale în AI și Data Commons – va conecta inovatorii AI cu oricine are o problemă legată de AI, obiectivul fiind soluțiile AI la scară globală.

De exemplu, aceştia poate genera cele mai bune soluţii pentru Open Data și algoritmi AI, stocare în cloud și creşterea puterii de calcul, activarea unor noi expertize, optimizarea finanțării și mentoratului, transferul de domenii, alinierea la SDG și multe altele. Soluția este menită să stimuleze cooperarea fără precedent dincolo de granițele fizice, să încurajeze parteneriate de impact centrate pe ODD în domeniul IA și să servească direct Obiectivul 17: Revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă.

AI for Good Neural Network este deschis tuturor celor interesați de modul în care AI poate avea un impact pozitiv asupra viitorului omenirii. Alăturați-vă AI for Good Neural Network pentru a ajuta la construirea viitorului AI!

Mai multe despre AI for Good
Prezentat inițial ca un summit de cinci zile, AI for Good a devenit o platformă digitală activă „întreg anul, online non-stop”, care oferă sesiuni live săptămânale, peste 1.000 de ore de conținut la cerere, oportunități de creare de rețele, expoziții virtuale, demonstrații, postere multimedia și accesul la experți internaţionali, bloguri – toate căutabile și mapate la ODD. Programul 2022 AI for Good include: – Expert Discovery vorbește despre ML în 5G, AI de încredere, AI și sănătate, AI și știința climei și GeoAI – Note interactive, discuții și interviuri – Competiții de lansare pentru start-up și provocări AI – Inteligența artistică, în care artiștii folosesc inteligența artificială pentru a depăși limitele creativității – O serie Robotics for Good recent lansată.

Resurse media:
 – Social media #AIforGood
 – Website: https://aiforgood.itu.int/
 – Digital Media Kit: https://trello.com/b/Z9W21ZIA/ai-for-good-digital-media-toolkit