Code for Romania: Cerem prelungirea termenului de depunere a Declarației 230 întrucât platforma online ANAF nu funcţionează

25 mai este termenul legal în care nu doar cetățenii care obțin venituri își depun declarația unică, dar și mii de organizații ale societății civile depun prin Spațiul Privat Virtual formularul 230, de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit. 

Având în vedere funcționarea defectuoasă a platformei prin care aceste formulare pot fi trimise online, Asociația Code for Romania solicită autorităților prelungirea termenului de depunere a declarațiilor cu cel puțin o săptămână.

Printr-o declarație publică, președintele ANAF a spus că nu se vor da amenzi pentru contribuabilii care, întâmpinând probleme tehnice la depunerea declarației unice, o vor trimite cu întârziere de câteva zile. ONG-urile din România nu au, însă, posibilitatea de a depăși data limită impusă de lege, iar această sincopă în asigurarea unui serviciu digital vital poate însemna un dezastru pentru multe dintre ele, în cazul unora chiar imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea în următorul an, se precizează într-un comunicat de presă al Code for Romaia.

Prin Redirecționeaza.ro, o platformă pe care Code for Romania o pune gratuit la dispoziția societății Civile, aproape 4000 de organizații colectează formularele de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.