Cătălin Buliga, CTO Vodafone România : “Utilizăm 100% energie verde pentru operațiunile Vodafone din România”

Rețeaua Vodafone România este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile, anunţă oficialii operatorului mobil, precizând că de la 1 aprilie 2020, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, toata energia electrică necesară operațiunilor sale, inclusiv energia electrică consumată în spații închiriate, provine din surse regenerabile. Până în luna iulie a acestui an, întreaga rețea Vodafone din Europa va fi alimentată exclusiv cu energie ce provine din surse regenerabile (energie eoliană, solară sau hidroenergie), formând, astfel, rețeaua Vodafone Green Gigabit.

Obiectivul Vodafone este să atingă un nivel net zero al emisiilor de carbon până în 2040, la nivelul întregului grup, prin limitarea inclusiv a emisiilor indirecte (precum cele care provin din lanțul de aprovizionare sau din utilizarea produselor vândute, călătorii de business ș.a.m.d.).


În anul 2019 Vodafone România a început să instaleze panouri fotovoltaice pe locațiile sale și explorează, în prezent, utilizarea instalațiilor eoliene pentru a genera energie verde prin investiții proprii, pe lângă achiziționarea de energie exclusiv din surse regenerabile.  

“Utilizăm 100% energie verde pentru operațiunile Vodafone din România, ne-am micșorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic și multe altele.”, precizează Cătălin Buliga, CTO Vodafone România.