Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave

CarteTeca 2022: Libris și Salvați Copiii donează peste 11.000 de volume către 53 de biblioteci

În doar două săptămâni, 460 de instituții, din fiecare județ al țării, s-au înscris în cea de-a patra ediție a CarteTeca, concurs național lansat de Libris și sprijinit de Salvați Copiii, prin care unități de învățământ din toată țara câștigă cărți pentru biblioteca proprie. Fondul de carte alocat acestei ediții este în valoare de 280.000 de lei și este destinat dotării a 53 de biblioteci școlare, anunţă oficialii Libris într-un comunicat de presă.

Județele cu cele mai multe proiecte înscrise sunt Iași (33), Galați (29) și Brașov (26). Lista celor 45 de câștigători aleși de juriu este disponibilă aici, iar lista câștigătorilor aleși prin votul publicului aici

Analiza înscrierilor, realizată de echipa Libris.ro în perioada 1-15 noiembrie, arată că dimensiunea nevoii de carte este la cel mai înalt nivel.

Dintre toate proiectele înscrise,

  • 117 reprezintă unități de învățământ unde numărul cărților din biblioteca școlară este sub 100 de volume, iar în 98 dintre școlile înscrise în proiect  (21%) nu există bibliotecă.
  • În majoritatea cazurilor unde există, fondul de carte este învechit, având chiar zeci de ani de când nu a mai primit nicio carte nouă.
  • 70% dintre aplicanții care au biblioteca nu au fonduri pentru carti noi.

Nevoia identificată vizează inclusiv cărțile din bibliografia școlară, care nu se regăsesc în bibliotecile instituțiilor și sunt prin urmare complet inaccesibile copiilor cu o situație materială care nu permite achiziția lor. De asemenea, în multe situații, profesorii școlii fac voluntariat la bibliotecă, pentru că postul de bibliotecar nu este alocat, semnalează Laura Țeposu, CEO Libris, într-un comunicat de presă.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, este de părere că “Orice reformă socială trebuie să înceapă cu accesul la educație, dacă ea e făcută cu responsabilitate. De aceea cartea este atât de importantă, pentru că prin intermediul lecturii, copiii dobândesc nu doar cunoaștere despre lumea în care trăiesc, dar și puterea de a înțelege și de a-și depăși vulnerabilitățile. Bibliotecile au fost mereu locuri esențiale ale comunității, un spațiu în care cartea devine un bun social de care beneficiem cu toții”.

Titlurile pe care urmează să le ofere Libris sunt alese de reprezentanții celor 53 de unități de învățământ câștigătoare. În topul celor mai dorite titluri de către aplicanți, se numără Matilda de Roald Dahl, Minunea de R.J. Palacio, Harry Potter de J. K. Rowling și Jurnalul unui puști de Jeff Kinney.

În ediția de anul acesta a proiectului CarteTeca peste 11.000 volume vor ajunge în instituțiile câștigătoare până la finalul anului, anunţă oficialii Libris.