Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Bucureşti şi Iaşi au LoRaWAN pentru smart city

Orange Business Services extinde rețeaua LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) pentru dezvoltarea proiectelor de oraș inteligent, acoperirea fiind completă în București și Iași, rețeaua fiind prezentă în alte 6 localități din țară. Comunicațiile de tip LoRaWAN sunt destinate proiectelor IoT (Internet of Things – Internetul lucrurilor), unde este necesară conectarea unor senzori sau dispozitive cu un consum redus de energie, care livrează cantități mici de date și care, de multe ori, sunt greu accesibile.

LoRaWAN completează portofoliul Orange Business Services (OBS) ce cuprinde deja o platformă dedicată obiectelor conectate și proiectelor IoT, Live Objects, cât și tehnologia LTE-M. Astfel, OBS oferă tuturor companiilor și instituțiilor publice soluțiii și servicii destinate dezvoltării proiectelor care necesită comunicații M2M (machine to machine – echipament la echipament).

Tehnologia este, înainte de toate, un instrument prin care ne îmbunătățim calitatea vieții, devenim mai eficienți energetic și, pe termen lung, reducem pierderile și costurile. De exemplu, datele pe care le obținem prin proiectele de măsurare a calității aerului, implementate cu infrastructura de comunicații LoRaWAN®, ne ajută să conștientizăm problema poluării în marile orașe și chiar să identificăm sursele acesteia. În același timp, monitorizarea și controlul inteligente ale consumului de apă ori ale rețelei de iluminat public, prin senzori conectați la LoRaWAN®, dau posibilitatea companiilor de utilități să gestioneze mai bine fluxurile de consum, necesarul de echipamente ori resurse umane aducând, prin scăderea pierderilor, economii în buget.„, explică Florin Popa, Director Business to Business Orange România.

Rețelele LoRaWAN® funcționează pe o bandă liberă de 868 MHz având avantajul că o singură stație poate acoperi suprafețe de 15 – 20 km. Astfel, sunt necesare mai puține stații de tip LoRa Gateway pentru a construi infrastructura IoT a unui întreg oraș. LoRaWAN® are o arhitectura asemănătoare cu cea a rețelelor celulare, însă este o alternativă la conectivitatea celulară de tipul 2G sau 3G în proiectele în care este necesară o acoperire mai mare și transferul unui volum mic de date către dispozitive cu o autonomie energetică crescută. Acest tip de rețea răspunde unor cerințe esențiale în proiectele IoT: comunicare bidirecțională, securitate, mobilitate și servicii de localizare.

Rețeaua LoRaWAN® de la Orange are gateway-uri deja instalate în București, Iași, Popești-Leordeni, Brăila, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare și Buzău. În 2018, la Alba Iulia, Orange România a implementat prima rețea de tip LoRaWAN® într-un proiect de iluminat public.