Începând de luna aceasta, Vodafone va opera cu Eco-SIM-uri realizate din plastic reciclat, cu dimensiuni la jumătate față de cartelele SIM obișnuite. Acestea vor înlocui progresiv cartelele SIM existente, realizate din plastic nou și vor fi introduse în toate cele 12 țări din Europa în care Vodafone derulează operațiuni, dar și în Egipt, Turcia și Africa de Sud.1 Eco-SIM-urile vor deveni disponibile în România de anul viitor.
Alex Froment-Curtil, Directorul Comercial al Grupului Vodafone precizează că: „Obiectivul nostru cel mai ambițios este acela de a elimina cu totul nevoia de SIM-uri de plastic. Am înjumătățit deja cantitatea de plastic folosită în cartelele SIM și, odată cu introducerea Eco-SIM-urilor realizate din plastic reciclat, vom continua să diminuăm impactul operațiunilor noastre asupra mediului.”
În noiembrie 2020, Vodafone și-a stabilit un angajament de limitare a emisiilor de carbon până în 2030, aprobat prin inițiativa Science-Based Target pentru limitarea încălzirii globale la 1.5°, fiind astfel primul operator de telecomunicații care să urmeze recomandările formulate pentru sectorul IT&C, potrivit oficialilor companiei.
Până în 2030, Vodafone va elimina toate emisiile de carbon din activitățile proprii și din energia achiziționată și utilizată (Scope 1 și 2). Vodafone a promis, de asemenea, că până în 2030 va reduce la jumătate emisiile de carbon din sursele Scope 3, inclusiv companiile mixte, toate achizițiile din lanțul de aprovizionare, utilizarea produselor pe care le-a vândut și călătoriile de afaceri.
Până în 2040, Vodafone va elimina complet emisiile Scope 3 devansând cu 10 ani termenul inițial de a ajunge la emisii de carbon „net zero” până în 2050.
Vodafone se angajează să achiziționeze energie din surse regenerabile. Toate operațiunile Vodafone din Europa, inclusiv rețelele fixe și mobile, centrele de date, magazinele și birourile sunt 100% alimentate cu energie din surse regenerabile. Vodafone încearcă să atingă același obiectiv și în Africa, până în 2025.
Vodafone urmăreşte ca şi clienții săi companii să reducă emisiile de carbon, ținta fiind de 350 de milioane de tone pentru perioada 2020 – 2030, la nivel global, echivalentul emisiilor de carbon totale ale Italiei aferente anului 2019.
Serviciile Internet of Things ale Vodafone vor genera cea mai mare parte a acestor reduceri, eficientizând logistica, managementul flotei, contorizarea inteligentă, producția și alte activități.
Vodafone s-a angajat să refolosească, să revândă sau să recicleze 100% din deșeurile rețelei companiei până în 2025, urmîrind să recondiționeze și să reutilizeze de mai multe ori echipamentele pentru rețeaua fixă.
În 2021, Vodafone s-a alăturat inițiativei Circular Electronics Partnership care reunește lideri din lanțul valoric pentru a genera soluții de circularitate pentru electronice. În mai 2021, și-a unit forțele cu patru dintre cei mai importanți operatori de rețea din Europa pentru a lansa o nouă schemă de etichetare eco la nivelul întregii industrii pentru a-i ajuta pe clienți să identifice și să compare cele mai sustenabile modele de telefoane și a încuraja furnizorii să reducă impactul dispozitivelor lor asupra mediului.