Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

Doina BANCIU, AOSR @ DX Summit 2023: Există bani europeni pentru transformarea bibliotecilor publice în hub-uri digitale, dar foarte puține au aplicat pentru accesarea acestor fonduri, doar 14 biblioteci județene din 41

Doina BANCIU, Vicepreședinte AOSR @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023, organizat de Digital Transformation Council, Revista Comunicații Mobile și TelecomTV, pe 28 iunie 2023, la Grand Hotel Continental, moderat de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

Prin natura profesiei mele și a poziției pe care o am în cadrul AOSR, urmăresc cu foarte multă atenție ce se întâmplă la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și la Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și am constatat că lucrurile se mișcă la ADR, adică se lansează proiecte, proiecte de interes pe scară largă, care susțin digitalizarea României.

Dacă vrem să avem un proces eficient de digitalizare, trebuie să avem în vedere cine promovează și finanțează proiectele, cine implementează proiectele și cum reușim ca publicul larg, mai puțin instruit, să utilizeze sisteme precum ghiseul.ro sau altele. Acești trei piloni influențează succesul unui proiect de digitalizare.

Doina-Banciu-2023-04-06-Doina-Banciu-var03

Am urmărit proiectele ADR, în special cel legat de biblioteci.

Noi vedem bibliotecile ca fiind niște depozite de cărți, dar ele nici pe departe nu sunt așa. Cea mai mare bibliotecă din lume a lansat un proiect de digitalizare în 2019, al cărui deadline este în acest an. Obiectivul acestui proces de digitalizare este sprijinirea societății în direcția transformării digitale.

Biblioteca națională din Singapore a primit finanțare și are un plan bine pus la punct pentru sprijinirea cetățenilor pentru a deveni activi în transformarea digitală.

ADR are un proiect pentru transformarea bibliotecilor în hub-uri digitale.

Prin intermediul acestor hub-uri digitale, cetățenii își pot face upgrade la informații și vor avea posibilitatea să înțeleagă ce înseamnă transformare digitală.

Din păcate, în România numărul bibliotecilor publice este în scădere.

Există bani europeni pentru transformarea bibliotecilor publice în hub-uri digitale, dar, din diverse motive, foarte puține au aplicat pentru accesarea acestor fonduri. Practic, doar 14 biblioteci județene din 41 au aplicat.

VIP SPEAKERS @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023