Ericsson lansează Open Lab pentru tehnologii de virtualizare a rețelelor 5G

Ericsson a înființat Open Lab, un spațiu pentru colaborare și inovare dedicat clienților şi partenerilor companiei, din segmentul Cloud RAN, care vor putea dezvolta împreună, în cadrul Ericsson Open Lab, tehnologii pentru virtualizarea rețelelor de acces radio 5G (RAN).

Situat în Ottawa, la centrul de cercetare și dezvoltare al companiei, Ericsson Open Lab poate fi accesat virtual de clienții din întreaga lume.

Prin intermediul acestui nou laborator, compania își propune, de asemenea, să ajute furnizorii de servicii să realizeze noi scenarii de implementare și utilizare a tehnologiei 5G și să creeze oportunități pentru a crește gradul de automatizare și a reduce frecvența intervențiilor manuale. Totodată, Ericsson Open Lab oferă spațiu pentru explorarea tehnologiilor Open RAN, inclusiv la nivelul unor aspecte precum virtualizarea, managementul și orchestrarea rețelelor de telecomunicații.

Colaborarea clienților și partenerilor în cadrul Ericsson Open Lab nu se limitează doar la utilizarea tehnologiilor de cloud nativ ale Ericsson,  ci și la dezvoltarea software-ului RAN pe servere comerciale de tip off-the-shelf (COTS) și a acceleratoarelor hardwarededicate. Se urmăreşte și creșterea gradului de cooperare cu furnizorii de servicii de comunicații și partenerii din industrie, în domenii precum învățarea automată (machine learning) sau automatizarea și optimizarea rețelelor – printre aceștia se numără KDDI, Ooredoo, Orange, SoftBank Corp, Turkcell și parteneri din ecosistem precum Intel, NVIDIA, Red Hat și Wind River. Alți parteneri vor fi implicați pe măsură ce vor apărea noi cerințe la nivelul rețelelor Cloud RAN, permițând noi activități de colaborare în cadrul Open Lab.

În centrul din Ottawa sunt disponibili, pentru testare și activități de co-creare 100 MHz de spectru în banda de frecvențe 3.4-3.8 GHz pentru aplicații indoor și 60 MHz de spectru pentru aplicații de tip indoor/outdoor. Toate acestea le permit clienților și partenerilor să creeze și să testeze capabilități Cloud RAN bazate pe propriile lor resurse de spectru și cerințe de utilizare, atât în rețelele de tip indoor, cât și în cele de tip outdoor.