Neobility lansează UrbanAir, ce integrează soluțiile de mobilitate alternativă

Platforma Neobility lanseazăUrbanAir (rideurbanair.com) un serviciu ce integrează toate soluțiile de shared mobility. Platforma este prezentă atât pe piața din România, cât și la nivel global, cu opțiuni de transport individual în oraș adecvate distanțării sociale. În prezent, pe platformă sunt disponibili peste 100 de furnizori de mobilitate alternativă.

În România aplicația este disponibilă în orașele unde este prezentă mai mult de o soluție de shared mobility. În Capitală, pe platformă sunt disponibili 12 furnizori diferiți de trotinete electrice, biciclete sau mașini, toate opțiunile în regim de sharing. În total, în prezent, aplicația este funcțională în 60 de orașe din întreaga lume.

Prin Neobility ne-am propus să dezvoltăm soluții de mobilitate urbană. În contextul actual creat de criza medicală, este necesar ca metodele de deplasare să fie cât mai sigure. Aici va satisface nevoile clienților UrbanAir, un radar de mobilitate alternativă care reunește toți furnizorii de shared mobility dintr-un oraș, astfel încât să avem la îndemână cel mai apropiat vehicul în orice moment. În acest fel mobilitatea urbană alternativă poate deveni un segment integrat în mod unitar, dedicat deplasărilor de zi cu zi, pe care să ne putem baza”, a declarat Mihai Rotaru, founder & CEO al Neobility.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS în App Store și Android în Play Store, iar utilizatorii își pot face cont pe baza numărului de telefon. Aceștia pot vedea în timp real pe hartă toate vehiculele puse la dispoziție prin shared mobility din orașul în care se află.

La nivel global există peste 300 de servicii diferite de mobilitate în regim sharing în aproape 800 de orașe.

Neobility este un startup cu capital românesc, fondat de Mihai Rotaru. În 2019, startup-ul a primit o finanțare de 600.000 de euro din partea fondului Early Game Ventures.

Neobility are în plan să regândească şi să rezolve nevoile de transport în comun. Ținta este eliberarea traficului, dar și eficientizarea consumului de energie, creşterea calității aerului și creşterea gradului de confort şi scurtarea timpilor de tranzit pentru un număr mare de oameni.