Dan AGAPIE, Chief Information Officer – Agricover Technology @ GALA DIGITAL TRANSFORMATION by COMUNICAȚII Mobile 2023, organizată de Digital Transformation Council, pe 8 decembrie 2023 și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.
PLATFORMA CROP360, AGRICOVER – PREMIUL DX AGRICULTURE AWARD 2023
Mulțumim frumos pentru aprecierea produselor dezvoltate de echipa Agricover, este o mare onoare să fiu prezent în această seară aici.
Platforma CROP360 este una de suport decizional pentru fermieri, este o platformă prin care fermierii pot lua din timp anumite decizii, pot vizualiza din timp anumite probleme în parcelele lor, platforma permite o digitizare și o digitalizare a contractelor de arendă, des folosite de fermieri.
Platforma poate fi folosită de orice fermier, indiferent de dimensiunea activității.
VIDEO
La fel ca zona publică, nici agricultura nu este digitalizată. În cursul acestui an, Agricover a prezentat platforma unui număr de circa 3.000 de fermieri. Considerăm că este foarte important să folosească astfel de platforme, pentru că vor fi nevoiți să producă mai mult cu mai puțin. În curând, populația Terrei va atinge 10 miliarde de persoane.
Genul acesta de platforme sunt implementate în toată lumea, sunt mii de produse de acest tip, iar România trebuie să beneficieze de avantajele pe care le oferă astfel de soluții.
CROP360 este o platformă digitală care folosește tehnologii de ultimă generație oferite prin parteneriate cu Microsoft și ESRI pentru a facilita atât îmbunătățirea eficienței fermei, cât și alinierea la cerințele noii politici agricole a Uniunii Europene.
Noua versiune CROP360 2.0 a fost regândită pentru a pune accentul pe harta multidimensională a fermei, oferind o înțelegere rapidă asupra parcelelor, utilajelor și altor informații esențiale de la planificarea culturilor până la efectuarea lucrărilor sau a altor sarcini necesare aferente fiecărei parcele. Cu un control mai bun asupra hărților și doar prin câteva click-uri, fermierii pot gestiona parcela agricolă cu mai multă precizie și eficiență, având la îndemână mult mai ușor statistici și rapoarte facilitând analiza datelor. Noile tablouri de bord au fost regândite pentru a oferi o mai bună înțelegere a evoluției culturilor, cât și a resurselor implicate.
Administrarea contractelor de arendă este și ea mai eficientă pentru că pe lângă introducerea unui editor intuitiv, care permite fermierilor să adauge și să modifice informațiile necesare, există și funcționalități de arhivare electronică și de urmărire a contractelor prin tablouri de bord dedicate și alerte din aplicație.
Fermierii au acces direct din aplicație la platforma Autorității Naționale Fitosanitare pentru a vedea în timp util informațiile despre baza de date a produselor reglementate.
Paul Markovits – Chief Marketing Officer, Agricover
Mulțumim pentru premiul acordat platformei Crop 360.
Adaug faptul că Agricover este un holding agricol care de 20 de ani promovează agricultura viitorului, agricultura de mâine, și încercăm să conectăm fermierii de zi și de mâine, ne ocupăm și de fermierii de azi și de programele de tineret pentru transferul de generații.
Pe lângă Crop 360, mai avem o altă linie de business pe care am deschis-o în urmă cu două luni, și anume distribuția de drone. Avem drone de scanare multispectrală și scanare termică. Le putem livra aceste drone prin Crop 360. Gândiți-vă că noi avem poze din satelit și putem vedea și ce se întâmplă la vecini.
Agricover a lansat, joi, 7 decembrie, ghidul digitalizării în România, o inițiativă în premieră pentru Europa de Sud-Est, este un inventar realizat de un grup de tineri agricultori despre toate aplicațiile disponibile acestui domeniu. Aplicațiile valabile pentru România sunt în număr de 56.
Împreună cu Microsoft și cu Seedblink, am organizat un accelerator pentru business-uri în agritech, Nextcelerator. Surprizele plăcute vor continua și în 2024.
Prin programele derulate de noi, vrem ca prezența într-o fermă a unui tehnician specializat în informatică agricolă să devină ceva normal, așa cum este prezența unui agronom, a unui contabil.
Credem că digitalizarea trebuie să se întâmple la nivelul de sus, unde este o problemă de vârstă, majoritatea celor care conduc în prezent fermele sunt juni primi la 60 de ani. Ei au marea provocare în a da business-ul mai departe. În acest sens, sprijinim un program pentru tinerii din agricultură, pe care îi pregătim să preia cu profesionalism business-ul părinților din agricultură. Avem deja câteva sute de absolvenți și sper să ne atingem în următorii ani obiectivul de 1.000 de absolvenți.