Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

99% dintre mașinile de spălat Miele se încadrează în clasa energetică A+++

Miele, cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, a anunțat pe 5 auguist 2019 că 99% dintre mașinile de spălat rufe pe care le-a comercializat în ultimul an respectă cel mai înalt grad de eficiență energetică de pe piață: A+++. 

Tehnologiile moderne înglobate în echipamentele Miele au făcut ca, din anul 2000 și până în 2018, consumul de energie electrică să fie radical redus. De exemplu, uscătoarele din cea mai nouă generație au nevoie de 71% mai puțină energie pentru a oferi aceleași rezultate de înaltă clasă. În cazul mașinilor de spălat rufe, procentul a scăzut cu 63%, al frigiderelor cu 54%, în timp ce cuptoarele consumă cu 49% mai puțin curent.

Funcții smart

Mașinile de spălat nu funcționează la încărcare maximă, ci doar pentru un număr foarte mic de articole. De aceea, Miele a implementat funcția SingleWash, care se folosește de informațiile primite de la mai mulți senzori pentru a regla automat cantitatea necesară de apă, rezultând o economie consistentă atât de apă, cât și de energie electrică.

Principiul automatizării a fost extins și la mașinile de spălat vase, astfel că noua generație G 7000 este singura din lume ce dozează automat și detergentul necesar unui ciclu de curățare. Mai mult, datorită tehnologiei moderne incorporate, un program complet de spălare utilizează doar 6 litri de apă, mai puțin decât o chiuvetă plină.

Zeci de mii de ore de teste

Utilizarea pe termen lung a unui echipament electrocasnic este o altă metodă de reducere a poluării și protejare a mediului înconjurător. Miele susţine că produsele sale sunt singurele din piață ce sunt testate, înainte de lansare, pentru o durată de viață echivalentă cu 20 de ani. În cazul mașinilor de spălat rufe, inginerii Miele supun echipamentele la aproximativ 10.000 de ore de testare, uscătoarele la 7.500 de ore, în timp ce mașinile de spălat vase trebuie să ofere același randament și după 15.000 de ore de testare.

Aceste rezultate, precum și multe alte detalii despre acțiunile puse în practică de Miele, se regăsesc în cel mai recent raport de sustenabilitate, o practică uzuală în ultimii 30 de ani pentru compania din Gütersloh. Specialiștii Miele intervievează anual peste 25.000 de utilizatori ai echipamentelor produse în Germania, pentru a înțelege care sunt criteriile considerate cele mai importante de către aceștia. Astfel, condițiile elementare enumerate de către clienți sunt calitatea, durata de viață și protecția mediului înconjurător.

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2017/18 a crescut la aproximativ 4,1 miliarde de euro, cu 70% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.100 de persoane, cu 11.200 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Exit mobile version