Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

21 de secții de neonatologie și terapie intensivă neonatală primesc tehnologie medicală prin Fundația Vodafone, în contextul în care România are cea mai mare rată a mortalității infantile din UE, cu 5,6 decese la 1.000 de nașteri vii

România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeana (UE), cu 5,6 decese la 1.000 de nașteri vii, aproape dublu față de rata mortalității infantile în UE care este de 3,4 decese la 1.000 de nașteri vii. Doar în 14 orașe din țară, acolo unde există secții de nivel III, dotate cu aparatura necesară terapiei intensive, nou-născuții cu probleme majore pot primi îngrijire adecvată. Bebelușii cu riscuri majore nu pot fi tratați în restul de 169 de secții și compartimente de neonatologie de nivel I și nivel II și trebuie transferați spre secțiile de nivel III. În acest context, Fundația Vodafone a început, în anul 2023, dotarea cu aparatură medicală de specialitate a patru secții de neonatologie și terapie intensivă neonatală de nivel I și II și conectarea la rețeaua națională de telemedicină a altor 17 secții de nivel III din întreaga țară prin programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”. Investiția în această a doua etapă a programului „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” care se va încheia la finalul lunii martie 2024este de 450.000 de euro. Proiectele sunt implementate în parteneriat cu Asociația Cristi Vasiliu (ACV România), Asociația Dincolo de Azi, Fundația Comunitară Cluj și Fundația Comunitară Banatul Montan, se arată într-un comunicat de presă al operatorului.

Secțiile de neonatologie de nivel I din spitalele din Câmpulung, Luduș și Moldova Nouă și secția de terapie intensivă de nivel II din Cluj vor primi, până la finalul lunii martie 2024, 60 de echipamente printre care injectomate, blendere de oxigen, aparate de gaze sanguine, biochimie, monitoare pentru funcții vitale, stații centrale de monitorizare, hote pentru flux laminar, dar și fotolii de alăptare și mobilier medical. Aproximativ 4.000 de bebeluși, dintre care peste 10% născuți cu probleme medicale în aceste secții, vor putea avea condiții mai bune de internare, diagnostic și tratament.

Cele 17 secții incluse în rețeaua de telemedicină în această etapă a programului „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” se află în spitale cheie din București (Maternitatea Filantropia, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului cu Maternitatea Polizu și secția de Pediatrie, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu”, Spitalul Universitar de Urgenţă); Bacău (Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău); Galați (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi); Oradea (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea); Sibiu (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu); Suceava (Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava); Târgovişte (Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte); Timișoara (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” prin secția de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”).

Cu ajutorul sistemului de telemedicină, medicii se pot conecta rapid cu specialiști din alte unități sanitare aflate în țară sau străinătate, pot transmite securizat date medicale, pot dezbate un diagnostic și cere o a doua opinie, pot decide dacă pacientul trebuie transferat la o unitate de rang superior sau poate fi tratat în secția în care se află. Acest schimb de informații accelerează luarea deciziilor medicale pentru cei peste 6.000 de nou-născuți cu afecțiuni medicale grave internați anual în secțiile de nivel III, pentru care timpul este adesea un factor critic între viață și moarte.

Până la demararea programului „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” în România erau 10 secții de terapie intensivă neonatală prevăzute cu sisteme de telemedicină, trei dintre ele (Spitalul Marie Curie din București, Spitalul Județean Constanța și Spitalul Clinic Județean Mureș) dotate tot prin programe ale Fundației Vodafone. Prin adăugarea celor 17 secții de terapie intensivă neonatală de nivel III la rețeaua de telemedicină existentă, toate cele 25 de secții de nivel III și două secții de nivel II din țară vor fi conectate între ele.

„Fondul Viață pentru Nou-Născuți” este un program al Fundației Vodafone destinat renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară. Pentru suplimentarea bugetului existent și extinderea programului în cât mai multe unități medicale, Fundația Vodafone continuă campania de strângere de fonduri adresându-se în acest demers atât publicului larg cât și companiilor. Modalitățile prin care se pot face donații pentru program sunt următoarele:

Pentru persoane fizice:

  • 2 euro, prin SMS cu mesajul „RITM” la 8845.
  • Orice sumă pe site-ul Fundației Vodafone accesând acest link.
  • Prin direcționarea a 3,5% din impozitul pe venitul anual, completând acest formular, până la data de 25 mai 2024.

Pentru persoane juridice:

  • Prin redirecționarea impozitului pe profit pentru companii, respectiv a impozitului pe venit pentru microîntreprinderi, completând acest formular.
  • Prin sponsorizare directă în condițiile reducerii impozitului pe profit de plată cu suma aferentă sponsorizării oferite, cu condiția respectării următoarelor limite (minimul dintre): 20% din impozitul pe profit datorat; 0,75% din cifra de afaceri.