CONGRESUL MONDIAL AL MOBILITĂŢII DE LA BARCELONA PUNE ACCENTUL PE MOBILITATEA GLOBALĂ ÎN BENEFICIUL SOCIETĂŢII, TEHNOLOGIA ÎN SLUJBA COMUNITĂŢILOR, PENTRU UN VIITOR MAI BUN.
5G, DIGITAL TRANSFORMATION, FINTECH, SMART CITY şi IoT sunt direcţiile esenţiale ale acestei ere NexTech.
REVISTA COMUNICAŢII MOBILE ŞI TELECOMTV.RO VOR PARTICIPA ŞI ÎN 2018 LA MWC, PENTRU AL 14-LEA AN CONSECUTIV, LA LANSĂRILE CELOR MAI MARI PROIECTE ALE OPERATORILOR TELECOM ȘI ALE PRODUCĂTORILOR GLOBALI DE ECHIPAMENTE ÎN DIRECȚIA INOVAȚIEI ICT.
După Barcelona, la Conferința anuală MOBILE INNOVATION de la București, ajunsă la ediția a 8-a, vom prezenta o mega-sinteză a Knowledge-ului din Capitala Mondială a Mobilităţii, dublată de perspectiva jucătorilor din România. Dezbaterea trasează direcţiile strategice din 2018!
5G: operatorii telecom vor cât mai puțină reglementare pentru a-și încuraja investițiile
Smartphone-urile se întorc în viitor
Vehiculele conectate și autonome: progrese de anvergură
Plățile digitale se extind rapid prin inovație
Inteligența Artificială, noul stil de viaţă
Spectrul: între creșterea 4G și pregătirea pentru 5G
IoT: accentul cade pe industrie, dar provocările pieței B2C rămân
Datele personale: sunt pregătiți utilizatorii să valorizeze o felie din datele lor?
Realitatea virtuală: Conținutul este secretul adoptării de masă
La dezbaterile inițiate de ICT Consultative Council au participat cu prezentări companiile: Telekom România, Intrarom, Romkatel, alături de oficiali la vârf de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (director general), ANCOM (președintele), Ministerul Educației Naționale (consilierul ICT al ministrului), Ministerul Cercetării și Inovării (consilier al ministrului) și reprezentanții a peste 40 de companii românești din industria IT&C, Cercetare-Inovare, Consulting, Educație, asociații de profil și instituții educaționale. Moderarea dezbaterilor a fost asigurată de către Ion VACIU, președintele ICT Consultative Council, care i-a avut ca invitați în panelul conferinței pe:
Mulțumim partenerilor și participanților pentru cele patru ore de dezbateri intens documentate și pentru networkingul realizat care au acoperit și tematica de actualitate românească: smart city, securitate cibernetică, educație digitală, facilități fiscale pentru cercetare și inovare, fonduri europene și necesitatea încurajării producției interne în domeniul hightech.
artenerii media ai conferinței sunt revista COMUNICAȚII Mobile, TelecomTV și Agerpres. Partenerii principali ai dezbaterii sunt companiile Telekom Romania, Intrarom și Romkatel, cu susținerea ANCOM, MCSI, MEN, MCI și a asociațiilor profesionale: AFOR, ANIS, ANISP, AOTR și ARIES.