Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen

Zoltan SOMODI, MCID: Dacă nu vom reuși să facem cloud-ul guvernamental, va fi foarte greu să realizăm celelalte proiecte de digitalizare din PNRR.

Zoltan SOMODI – CONSILIER MINISTRU – MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ȘI DIGITALIZĂRII @ Conferința “BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEŞTI PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A SECTORULUI PUBLIC” organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 1 octombrie 2021.

Mă bucur să mă reîntâlnesc cu dvs, cu specialiștii și profesioniștii din domeniul e-guvernării. Sunt convins că astfel de evenimente reușesc să conecteze oamenii din domeniu, să faciliteze schimbul de idei, să ofere posibilitatea creării unor legături și, astfel, să facem pași în direcția reducerii birocrației și digitalizării sectorului public.

În contextul transformării digitale și al PNRR, întâlnim mai multe viziuni și va fi nevoie de o autoritate, de un centru operațional, de un grup care să coordoneze foarte atent aceste proiecte pentru că într-un timp foarte scurt trebuie să implementăm multe lucruri importante. 

În următorii trei ani, avem posibilitatea să facem ceea ce n-am făcut în ultimii 10 ani.

Nu putem zice că banii din PNRR vin ca să implementăm proiecte, ci trebuie să implementăm proiecte ca să vină banii din PNRR.

Trebuie să demonstrăm nu neapărat că proiectul s-a implementat, trebuie să demonstrăm că are rezultate. Este un lucru foarte important, pentru că în PNRR sunt niște indicatori, niște rezultate foarte clare, cum ar fi număr de instituții care folosesc serviciul online sau un număr de cetățeni care au carte de identitate electronică. 

Dacă nu avem numărul respectiv de cetățeni cu carte de identitate electronică, nu primim niciun ban, în niciun caz nu vom primi banii în mod proporțional.

Obiectivele din PNRR au fost propuse de România, nu au venit de la Comisia Europeană, noi ne-am asumat niște rezultate și, după părerea mea, sunt realizabile, dar trebuie un management de proiect foarte riguros și o autoritate, o instituție care, într-adevăr, să coordoneze toate aceste proiecte.

Aș dori să vorbesc de componenta de bază a procesului de digitalizare din cadrul PNRR, și anume cloud-ul guvernamental, care se încadrează în proiectele pe care sper să reușim să le facem în următorii trei ani.

Cloud-ul guvernamental este o discuție foarte veche, s-a și „făcut”, dar, totuși, nu există. De data asta eu cred că avem șansa să-l facem, s-a făcut o estimare și o proiectare destul de atentă și urmează acum proiectarea mai detaliată. 

În PNRR sunt descrise doar lucruri conceptuale, dar urmează să se proiecteze acest cloud. Dacă anterior tendința era să se apeleze la parteneriatele public-privat și statele și-au ales ca parteneri Microsoft, Amazon, Google, acum trendul este ca viitoarele sisteme de cloud guvernamental să fie separate de privat, mai ales de companiile din SUA.

Totuși, parteneriatele public-privat din domeniul cloud-ului guvernamental nu vor dispărea în totalitate. Cred că experiența din mediul privat, cum este ConectX, este de bun augur pentru derularea viitoarelor proiecte de cloud guvernamental.

Cloud guvernamental este un proiect foarte important, pe care se bazează transformarea digitală a instituțiilor publice, a serviciilor publice, dar în primul rând se bazează toate celelalte proiecte din PNRR. 

Dacă nu vom reuși să facem cloud-ul guvernamental, va fi foarte greu să realizăm celelalte proiecte de digitalizare din cadrul PNRR.

Urmează niște ani cu multă muncă și sunt optimist că de data asta vom reuși, pentru că avem un cadru foarte clar și foarte strâns în care trebuie să ne încadrăm atât ca timp cât și ca rezultate și, de obicei, am demonstrat că în situații de acest fel ne mobilizăm și reușim.