Xerox lansează o aplicaţie prin care angajatorii pot urmări disponibilitatea şi locaţia angajaţilor în pandemie

Studiul “Viitorul Muncii” realizat de Xerox arată că 58% dintre respondenți intenționează să-și schimbe politica de lucru de acasă în anul următor. Această nouă provocare, de implementare a unui regim de muncă hibrid, a evidențiat, de asemenea, lacune tehnologice, companiile crescând investițiile în resursele tehnice necesare pentru lucrul la distanță (55%) sau într-un regim de muncă hibrid, atât de la birou, cât și de la distanță (40%).

În acest context, Xerox lansează Team Availability App pentru organizațiile care trebuie să fie la curent cu disponibilitatea și locația angajaților în timp real.

„Organizațiile trebuie să știe cine este disponibil și unde, astfel încât să ia deciziile potrivite atunci când împart resursele și sarcinile de lucru. Acest instrument oferă managerilor informații, în timp real, despre disponibilitatea angajaților.”, explică Joanne Collins Smee, vicepreședinte executiv și chief commercial (CCO), SMB și channels officer (CCO), Xerox.

Spre deosebire de alte instrumente de management al disponibilității, care trebuie să fie conectate la infrastructura IT și pentru care implementarea durează săptămâni, Team Availability App este gata în doar câteva ore, se arartă într-un comunicat al companiei. Odată populată, aplicația oferă utilizatorilor autorizați date personalizate și confidențiale, pentru luarea deciziilor strategice. Xerox implementează aplicația în întreaga companie pentru a-și sprijini planurile Path Forward, pentru gestionarea acestei abordări în anumite etape, astfel încât întoarcerea la locul de muncă să se realizeze în condiții de siguranță. Aplicația este folosită în cadrul propriei echipe de angajați, pentru a efectua controale zilnice de sănătate urmărind expunerea la virusul COVID-19.

Imperial NHS Trust din Marea Britanie a fost prima organizație care a utilizat Xerox Team Availability App, pentru a verifica disponibilitatea angajaților din linia întâi din întreg Trustul și în noile sale locații pregătite pentru pandemie.

Xerox Team Availability App este o aplicație SaaS, care respectă reglementările de GDPR și poate fi implementată pe baza unui abonament, clienții putând să o utilizeze cât este necesar. Este disponibilă acum în App Store și Google Play Store.