Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

Accenture: Investiţiile în digital vor genera 5,7 milioane de locuri de muncă în Europa până în 2030

Aproape 5,7 milioane de noi locuri de muncă ar putea fi create în toată Europa până în 2030 ca urmare a investițiilor accelerate în domeniul digital și al sustenabilității, însă liderii companiilor europene estimează că redresarea după criza provocată de pandemie va dura cu șase luni mai mult față de estimările companiilor din America de Nord sau Asia, reiese dintr-un nou raport realizat de Accenture în colaborare cu BusinessEurope.

Raportul intitulat “Europe’s new dawn – Reinventing industry for future competitiveness” arată că Europa este bine poziționată pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare viitoare datorită punctelor sale forte în industriile cheie, iar cele mai multe joburi vor fi create în domenii precum cel al echipamentelor industriale, high-tech, software, utilități, comunicații / mass-media și industria auto.

Pentru a crea aceste locuri de muncă, Europa va trebui să își consolideze poziția de lider global în industria auto, a bunurilor și serviciilor de larg consum, a utilităților și a produselor chimice și să se bazeze pe potențialul industriilor în care companiile europene sunt deja bine poziționate, cum ar fi industria aerospațială și de apărare, științele vieții și comunicații / mass-media. Oportunități există și în alte industrii, inclusiv în domeniul echipamentelor industriale, tehnologie și software, dar vor fi necesare în continuare investiții în inovație, în transformarea digitală, cât și în transformarea sustenabilă.

„Asistăm la apariția unei noi paradigme în ceea ce privește dezvoltarea și competitivitatea la nivel global, iar companiile europene sunt bine poziționate”, a declarat Jean-Marc Ollagnier, CEO Accenture în Europa. „Deși lansarea comparativ lentă a vaccinului în Europa ar putea tempera speranțele companiilor de a se redresa rapid, poziția de lider a regiunii în materie de sustenabilitate – combinată cu investiții în cele mai promițătoare tehnologii și în ecosisteme interindustriale emergente, cum ar fi mobilitatea – ar putea crește competitivitatea, ar putea determina apariția liderilor globali și la crearea de milioane de noi locuri de muncă în întreaga regiune pe termen lung.”

Pentru ca industriile europene să își mențină poziția sau să creeze lideri globali, acestea vor trebui să investească în anumite tehnologii și în domenii cu creștere ridicată. Conform raportului, care include un sondaj efectuat printre 700 de directori executivi din toată Europa, investițiile în tehnologie ar trebui să se concentreze pe inteligența artificială, menționată de 66% dintre respondenți, 5G și 6G (58%), cloud (52%) și baterii de nouă generație (34%).

În privința zonelor de creștere identificate de lideri de afaceri europeni, categoria “smart manufacturing” se află pe primul loc cu (55%) urmată de “digital health” (50%), “smart mobility” (46%) și “energy transition” (33%).

Nouă din 10 companii europene (88%) intenționează să își crească investițiile în transformarea digitală și practicile de sustenabilitate anul acesta, în timp ce doar 58% și-au mărit investițiile în aceste domenii în 2020.

Companiile europene pun, de asemenea, un accent deosebit pe recalificarea forței de muncă. Peste trei sferturi (86%) dintre companiile europene intenționează să perfecționeze / recalifice până la 25% dintre angajați în următorii trei ani pentru a ține pasul cu nevoile companiei lor. În general, aproximativ șapte milioane de angajați din regiune ar putea beneficia de inițiative de perfecționare / recalificare.

„Deși criza generată de pandemia de COVID-19 nu a trecut, există o nevoie urgentă ca firmele să nu se pregătească doar pentru revenire, ci și să se reinventeze pentru a rămâne sau a deveni lideri globali”, a spus Ollagnier. „Există o oportunitate unică pentru Europa de a conduce în economia post-pandemică, dar pentru a realiza acest lucru va fi nevoie de investiții chiar acum în tehnologiile și ecosistemele potrivite – și, cel mai important, în oameni. Astfel vor fi generate viitoarele creșteri și noi locuri de muncă.”

Pentru ca din industriile europene să apară liderii globali care să sprijine oportunitatea creării de locuri de muncă în regiune, se așteaptă ca guvernele europene și instituțiile UE să joace un rol esențial.

Raportul identifică cinci domenii de acțiune pe care companiile europene le așteaptă de la guvernele și instituțiile UE. Acestea includ:

  • Crearea unei forțe de muncă de generație următoare: acest lucru presupune modernizarea sistemelor de educație și formare prin promovarea incubatoarelor de talente și asigurarea alinierii cu cele mai necesare competențe, facilitând în același timp alfabetizarea digitală, învățarea pe tot parcursul vieții și educația profesională.
  • Accelerarea transformării digitale și tranziția către o economie sustenabilă: include planificarea și implementarea unei infrastructuri tehnologice comune (5G, Cloud, IoT, AI) și sprijinirea eforturilor de decarbonizare. De asemenea, se așteaptă crearea unui cadru de reglementare favorabil investițiilor și inovării, de exemplu prin reducerea fragmentării juridice și a birocrației și prin dezvoltarea în continuare a mediilor de testare a tehnologiile emergente.
  • Sprijinirea dezvoltării industriilor cu potențial ridicat: în special prin investiții în cercetare și inovare revoluționare, adoptarea de politici pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemelor industriale inovatoare și crearea de parteneriate public-privat.

Cercetarea se bazează pe un sondaj european efectuat printre 700 de directori executivi din 13 țări din 11 industrii. Sondajul a fost realizat în martie și aprilie 2021 și acoperă companiile cu venituri anuale care depășesc 500 milioane dolari, inclusiv 50% dintre companiile cu venituri care depășesc 10 miliarde dolari. Industriile reprezentate includ: industria aerospațială și de apărare; linii aeriene / călătorii / transport; auto; comunicații / mass-media; bunuri de larg consum; energie / utilități; servicii financiare (bancare și de asigurări); bunuri și echipamente industriale; produse farmaceutice / biotehnologie / științe ale vieții; retail; și software / platforme. Țările reprezentate includ Belgia, Franța, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Spania, Elveția și Marea Britanie.