Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Vlad Stoica, preşedinte ANCOM: Suntem pe ultima sută de metri pentru lansarea licitaţiei 5G, care va avea loc în câteva săptămâni

ANCOM împreună cu industria de comunicații electronice și societatea civilă au dezbătut în cadrul ședinței de Consiliu Consultativ proiectele de decizie referitoare la organizarea procedurii de selecție competitivă pentru alocarea spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz și la tariful de utilizare a spectrului, alături de caietul de sarcini al procedurii de selecție, se precizează într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Forma finală a proiectelor de decizie a fost trimisă pentru publicare în Monitorul Oficial, urmând ca ANCOM să publice anunțul de lansare a licitației de spectru şi să pună în vânzare caietul de sarcini pentru aceasta.   

În cadrul licitației vor fi disponibili 555 MHz în cele patru benzi de frecvențe, operatorii câștigători urmând să acopere cu servicii de bandă largă minim 70% din populația țării, majoritatea zonelor urbane, autostrăzile existente, aeroporturile internaționale și căile ferate modernizate, precum și 480 de localități identificate ca neacoperite sau slab acoperite cu servicii de comunicații mobile.

Vlad Stoica, președintele ANCOM, punctează că “Suntem acum pe ultima sută de metri pentru lansarea acestei licitații, după, într-adevăr, o serie de evenimente care a dus la întârzierea organizării acesteia.” La rândul său,Bogdan Iana, vicepreședintele ANCOM, declară că ”O nouă etapă de punere la dispoziția pieței comunicațiilor a unei cantități importante de spectru radio va avea loc în câteva săptămâni și va fi baza pentru înviorarea dinamicii sectorului. Sperăm ca operatorii să își cântărească bine ofertele, căci spectrul e valoros, durata licențelor este mare, iar anii ce vor urma sunt provocatori din mai multe puncte de vedere.”

Spectrul disponibil pentru licitație şi taxele aferente

În cadrul procedurii de selecție ANCOM va acorda drepturi de utilizare care vor intra în vigoare din 2023, respectiv 2026 și vor avea durata de valabilitate de 25 de ani, respectiv 22 de ani. Excepţie fac drepturile din banda 2600 MHz, pentru care durata de valabilitate va fi de 6 ani și 3 luni, necesară pentru alinierea cu celelalte drepturi existente în această bandă.

Valoarea cumulată a prețurilor de pornire stabilite prin hotărârea Guvernului nr. 1139/2022 este de 693 de milioane de euro.Aceste valori au fost determinate în funcție de o serie de factori, printre care referințele naționale și europene privind valorile licențelor în fiecare bandă dintre cele supuse procedurii de selecție, proprietățile fizice ale benzilor, drepturile existente în benzile de frecvențe, precum şi durata şi condiţiile de utilizare a drepturilor ce vor fi acordate.

Taxa de licență va fi achitată eșalonat, în primii ani de valabilitate a licenţelor.

Tariful de utilizare a spectrului

Tariful de utilizare a spectrului pentru benzile în care se furnizează servicii pe suport radio de bandă largă a fost redus semnificativ, consideră oficialii ANCOM, pentru benzile 1800 MHz, 2100 MHz și 2600 MHz. Odată cu noile licențe, tariful de utilizare în banda de 3400 – 3800 MHz va reflecta noua sa valoare, de bandă pionier pentru furnizarea în Europa de servicii pe suport radio de bandă largă de nouă generație. 

Suplimentar, în contextul organizării procedurii de selecție în anul 2022, prin reducerea cu 30% a tarifului de utilizare a spectrului în benzile de frecvențe 700 MHz, 800 MHz, 900 MHz și 3400 – 3800 MHz specialiştii ANCOM susţin că se va sprijini devansarea obiectivelor naționale de conectivitate pe termen mediu și lung. Accesul operatorilor la această reducere este condiționat de asumarea unor angajamente majore de investiții, prevăzute în caietul de sarcini al licitației.