Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

VIDEO Tiberiu Gîndu, ANISP: 5G nu poate exista fără fibră optică, care este regina Comunicațiilor @ Conferința Ziua Internațională a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale 2021

Tiberiu GÎNDU – DIRECTOR EXECUTIV – ANISP @ conferinţa virtuală dedicată ZILEI INTERNAŢIONALE A TELECOMUNICAŢIILOR ŞI A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, powered by ITU (The International Telecommunication Union), organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO, pe 17 mai 2021.

5G nu poate exista fără fibră optică, care este regina comunicațiilor. 5G înseamnă mai multe antene, pentru că frecvențele sunt mai mari, dar cu puteri mai mici.

Industria și operatorii au nevoie de controlul costurilor pentru proiectele telecom. Vedem mari discrepanțe între Netcity și proiectele din Sibiu și Târgu Mureș. În Sibiu, costurile sunt mai reduse de 3 până la 6 ori, și chiar mai reduse în Târgu Mureș, de până la 10 ori.

Este fundamental ca noi, operatorii, să avem acces la infrastructură la prețuri scăzute.

ANISP-17-May-2021

În ultima perioadă, ANISP a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor, și ne gândim și la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării și la Ministerul Dezvoltării, pentru a asigura pe viitor accesul operatorilor de-a lungul infrastructurii rutiere, la autostrăzi, la drumuri județene, inclusiv locale, pentru a schimba standardele de proiectare. 

Vrem să avem spațiul necesar pentru a putea pune conductele în care va fi introdusă fibra optică. Costurile introducerii acestor standarde sunt foarte marginale.

Ne dorim, de asemenea, diminuarea birocrației atunci când vrem să construim o rețea de comunicații, vrem eliminarea unor autorizații care devin inutile atunci când deja ai o infrastructură existentă.

Un alt subiect de interes pentru ANISP este interconectarea rețelelor IP. În mod normal, rețelele ar trebui să fie conectate local, dar realitatea este că unii operatori nu vin la interconectare prea bucuroși și încearcă să impună anumite condiții care nouă, celorlalți operatori, ni se par exagerate și dezechilibrate. Sau dacă există interconectări, nu sunt corect echilibrate sau dimensionate, aspecte care conduc la pierderi de pachete, la scăderea calității serviciilor.

Soluția pe care o văd este reglementarea interconectării de către ANCOM, așa cum se întâmplă în Europa. Ar trebui să se procedeze ca la interconectarea pe voce, cu tarife de terminare în rețeaua proprie, pe partea de tranzit. De ce nu văd cu ochi buni unii operatori interconectarea locală? Pentru că este o barieră de piață. Am avut discuții cu ANCOM pe acest subiect. A existat un precedent în Polonia în urmă cu peste 10 ani, dar operatorul reglementat de către ANCOM-ul de acolo a contestat decizia la Comisia Europeană și a câștigat.

În privința problemelor de spectru, autoritățile ar trebui să aibă o abordare echilibrată, să practice tarife exagerate care să descurajeze investițile, să nu încerce să mulgă un cash cow acum, mai bine să crească cireada, să aibă 10 vaci la anul și să câștige din dezvoltarea economică ulterioră, din fluxul de taxe și impozite aplicat unei baze mai mari.

5G a fost văzut cumva ca fiind ceva revoluționar pentru industrie, pentru IoT. Dacă ai semnal bun, poți să faci video on demand sau similar și prin rețele 4G, banda disponibilă era suficientă pentru majoritatea aplicațiilor.

5G vine cu latențe mai scăzute, permite zeci sau sute de senzori pe o singură celulă. Tehnologiile anterioare nu permit o astfel de densitate a senzorilor.

5G se adresează cu precădere mediului industrial.

În opinia mea, România are nevoie de infrastructură pe fibră optică, plus de interconectare IP după modelul interconectării la voce.