Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Victor Vevera, ICI București @ Conferința România Digitală 2023: Proiectul România digitală este un „must” și nu cred că nu se poate realiza pentru că deja s-au făcut pași mari. Partea de servicii publice este acoperită destul de bine la ora actuală în zona digitală.

Adrian-Victor VEVERA, Director General – ICI București @ Conferința ROMÂNIA DIGITALĂ – Raport de țară, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL pe 31 octombrie 2023, la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Transformarea digitală este drumul prin care ajungem la România digitală. Noi nu avem, însă, o curbă Gauss pe zona DESI, ci este una întoarsă. Avem o zonă de capabilități și de skill-uri foarte bune la o parte din populație, avem o parte medie, dar avem și o zonă foarte mare cu un low profile în zona de digitalizare, respectiv pe partea de utilizare.

Foto: Cristi Chivu 4 Comunicatii Mobile

România digitală înseamnă două componente: serviciile digitale oferite de autoritățile locale și centrale și modul prin care cetățenii le pot accesa. Până la urmă, dacă ele există și tu nu poți să le accesezi, nu este vina statului. Este vorba de acea educare și aici rolul bibliotecilor este, într-adevăr, enorm.

Avem generații care nu mai sunt deloc permeabile la ceea ce înseamnă modul tradițional de cultură, tinerii nu se mai duc la teatru, nu sunt preocupați să citească, ei sunt într-o lume digitală. Acest aspect se vede și în indicii DESI. Noi, al ICI București, am încercat să-i înțelegem și am intrat în ecosistemul care ține de blockchain, de zona de NFT-uri.

Sunt tineri care au portofele digitale, care stau toată ziua în mediul digital și, în acest context, pentru a ne apropia de ei, ICI a lansat primul marketplace instituțional din lume pe zona de NFT-uri, pentru a le livra o parte de cultură digitală într-o formă care să poată să fie accesibilă și să poată să fie digerată de către ei. 

Primele colecții au fost cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și primul NFT a fost cu David Popovici, un reprezentant de seamă al tinerilor. În acest market place a intrat și Biblioteca Centrală Universitară, cu colecția de carte rară, a intrat și agenția Agerpres, care este o comoară de informații, au peste 4,5 milioane de imagini din ultimii peste 130 de ani. De asemenea, a intrat și Romfilatelia, un simbol pentru România, dar care se adresează unui segment foarte redus de persoane care nu mai avea relevanță pentru zona de tineri. Așadar, vrem să trecem patrimoniul Romfilatelia în zona digitală.

Proiectul România digitală este un must și nu cred că nu se poate realiza. Nu se poate pentru că deja s-au făcut pași mari. Partea de servicii publice este acoperită destul de bine la ora actuală în zona digitală.

După ce va intra în funcțiune platforma de cloud guvernamental, după ce majoritatea entităților vor fi cuplate la acest spațiu, pasul următor va fi partea de educație, mai ales pe zona persoanelor vârstnice. O parte dintre ei au cunoștințe pe zona de conectivitate, pentru că vorbesc cu copiii aflați în străinătate și au început să plaseze comenzi către magazinele online, de exemplu.

În zona publică sunt progrese, dar sunt și situații de genul „am terminat proiectul, echipamentele stau în cutii”. Cunosc un caz în care primăria a cheltuit câteva sute de mii de lei și echipamentele livrate de furnizor au rămas în cutii, fiindu-le frică să le instaleze și să le utilizeze. În plus, nu au specialiști care să aibă grijă de ele, să le pună la treabă. ICI a venit în această zonă prin lansarea unui abonament și le asigurăm suport de specialitate.

Rămâne și problema salarizării specialiștilor. E clar că nu poți să lupți financiar cu privatul, diferența de salarizare este prea mare, dar poți să oferi ca instituție publică posibilitatea implicării într-un proiect care să-l mulțumească din punct de vedere profesional. ICI nu folosește de fonduri bugetare, se autofinanțează din proiectele pe care le atrage.

ICI aduce foarte mulți studenți în internship, care sunt interesați de cercetare. Avem peste 60% dintre salariați sub 30 de ani.

ICI are proiecte cu NATO, are proiecte internaționale în zona Asiei.