Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

UE lansează consorțiul Nostradamus pentru implementarea EuroQCI, o rețea de comunicații paneuropeană bazată pe tehnologia cuantică

Comisia Europeană a anunțat că „Nostradamus”, un consorțiu condus de Deutsche Telekom, va construi infrastructura de testare pentru cea mai modernă metodă de securizare a comunicațiilor, Quantum Key Distribution (QKD) / „Criptografie cuantică”. Acest lucru deschide calea pentru punerea în aplicare a EuroQCI – o rețea de comunicații paneuropeană bazată pe tehnologia cuantică, prin care se urmărește ca guvernele și cetățenii tuturor statelor membre ale UE să beneficieze de o infrastructură critică mai sigură.

Partenerii consorțiului Nostradamus sunt Thales, Institutul Austriac de Tehnologie (AIT), alături de experți din industrie și din mediul academic.

Obiectivul este dezvoltarea infrastructurii europene de comunicații cuantice (EuroQCI), care este menită să asigure, prin fibră optică și prin satelit, o mai mare securitate pentru centrele de date, rețelele de comunicații și infrastructurile critice, cum ar fi spitalele și centralele electrice. Utilizarea tehnologiei cuantice este un pilon esențial al strategiei UE pentru securitatea cibernetică, în următoarele decenii.

Viitoarea rețea criptată de sateliți a UE, IRIS2 (Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite) se bazează, de asemenea, pe EuroQCI. A fost gândită să furnizeze guvernelor servicii de comunicații și infrastructuri critice de rețea. În viitor, IRIS2 va oferi companiilor și organizațiilor internet rapid prin satelit. După sistemul de sateliți Galileo pentru navigație și Copernicus pentru observarea Pământului, IRIS2 este al treilea pilon al infrastructurii spațiale a UE. IRIS2 a primit undă verde de la UE în 2023. Primele servicii urmează să fie lansate în acest an, iar funcționarea completă este planificată pentru 2027.